Grad

KUNICA O SESTRAMA SAMBRAILO ‘Njihovo znanje i iskustvo u brizi za životinje mi je nepoznato’

KUNICA O SESTRAMA SAMBRAILO 'Njihovo znanje i iskustvo u brizi za životinje mi je nepoznato'

Nikad nismo dobili nikakav dopis u vezi donacije 100 tisuća eura za izgradnju azila. Sanitat nije investitor u azil, već Grad Dubrovnik. Sanitat je tvrtka koja će sutra taj azil dobiti na upravljanje -izjavio je direktor Sanitata Vedran Kunica na današnjem predstavljanju izvješća o radu u tom gradskom poduzeću u Grand hotelu Park.

Na novinarski upit je li se ikad razmišljalo uspostaviti neki oblik suradnje sa sestrama Sambrailo iz Društva za zaštitu životinja, s obzirom na njihovo dugogodišnje iskustvo u brizi sa životinjama Kunica je odgovorio:

-Nisam upoznat s njihovim znanjem i iskustvima niti njihovim životopisima. Po zakonu, osoba koja će voditi privremeni montažni azil mora imati minimalno srednju veterinarsku školu. To je zakonska obveza, a ne znam ispunjaju li ih. One mogu iskazati želju da budu timaritelji u skloništu, ali za to od njih još nisam čuo niti dobio ikakav dopis – rekao je Kunica.

Inače, iz samog izvješća Kunica je izdvojio podatak o rastu prihoda od 2013. do 2015. godine sa 17,9 na 21,8 milijuna kuna uz pad cijena koji se odnose na građane. Istaknuo je kako je danas izuzetno teško pronaći nove prostore za parking mjesta, a naveo je i ulaganja u modernizaciju naplate i kontrole parkiranja.

Pauk služba ubuduće će imati malo pojačanje u vidu prikolice za motocikle, a sva će vozila bit opremljena video-nadzorom. Upravna zgrada Sanitata dobit će jedan kat kako bi se sve službe objedinile na jednom mjestu, a očekuju se i promjene u sistematizaciji radnih mjesta.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist