Aktualno

Kružice o položaju žena na tržištu rada

Kružice o položaju žena na tržištu rada

Predstavnice dubrovačkog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena „Krug“ na čelu s predsjednicom Terezinom Orlić požalile su se županu težak položaj žena na tržištu rada u našoj Županiji.

Sastanku je uz župana Nikolu Dobroslavića nazočio i pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Maro Kristić. Kružice su ovom prilikom također iskazale interes za potporu ženama kroz kreditne programe.
Župan i pročelnik upoznali su ih s kreditnim programima „Početnik“ i „Poticaj“ čiji je kreditni potencijal oko 10 milijuna kuna te su dodali kako bi kod poslovnih banaka s kojima Županija ima ugovore mogli pokušati ishoditi anekse s dodatnim mogućnostima za žene poduzetnice.

Također, poduzetnicima je ponuđena pomoć Županije kod izrade poslovnih planova i investicijskih studija, kako bi im se olakšalo dobivanje sredstava iz kreditnih programa.

Ministarstvo poduzetništva i obrta raspisalo je natječaj za potpore, za koji su dubrovačke poduzetnice ustvrdile kako zbog svojih uvjeta nije kompatibilan s poduzetničkim mogućnostima žena na jugu države.

Župan im je kazao kako je s tim okolnostima upoznao ministra Gordana Marasa tijekom nedavnog posjeta Županiji te da mu je ministar najavio da će sljedeće godine natječaj prilagoditi i takvim posebnim uvjetima na tržištu rada.
 

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist