Hrvatska

Kristić: Nisu nam uspjeli ‘slomiti kralježnicu’, od uvjeta ne odustajemo

Kristić: Nisu nam uspjeli 'slomiti kralježnicu', od uvjeta ne odustajemo

Nakon što su prebrojeni svi glasovi, u desetoj izbornoj jedinci HDZ-u je ipak pripalo sedam, Mostu tri, a Narodnoj koaliciji četiri mandata.

To znači kako nitko iz Dubrovnika zasad ne ulazi u Sabor, jer je Penić kao peti na listi ispao (ako Most ne složi Vladu s Narodnom koalicijom), a naizgledniji je četvrti na listi Mosta Maro Kristić.

– Zadovoljan sam s postignutih tih 13 mandata, oni će biti ključni u sastavljanju hrvatske Vlade, s obzirom na cijelu negativnu kampanju koja se vodila protiv Mosta, taj rezultat je tim značajniji. Čak ni dio medija koji su bili negativni prema nama, nisu nam uspjeli ‘slomiti kralježnicu’. Pokazali smo da smo stabilna politička opcija s rastućim potencijalima. Što se tiče mog osobnog rezultata zadovoljan sam, jer iako je izašlo gotovo deset posto manje birača u našoj izbornoj jedinici ja sam prefrencijalno dobio i više glasova nego ostali kandidati Mosta – rekao je Kristić te dodao kako 13 mandata jamči stabilnost hrvatske države.

Iako tehnički nije ušao u Sabor, po svemu sudeći Kristić će se ipak smjestiti ponovno u saborske klupe. Naime, uz pretpostavku da će Božo Petrov ponovno ući u izvršnu vlast Kristić ulazi u kvotu tri mandata.

-Postoje veliki izgledi da uđem u Hrvatski sabor, ali to naravno ovisi o tome hoće li budući partneri prihvatiti uvjete koje je Most postavio prije izbora i od kojih neće odustati. Ja sam četvrti na listi, a i preferencijalnim glasovima ostao sam na četvrtom mjestu – rekao je Kristić.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist