Grad

KRISTIĆ I LUJIĆ PITAJU Što se događa u Gospinom polju?

KRISTIĆ I LUJIĆ PITAJU Što se događa u Gospinom polju?

Gradski vijećnici MOST-a Dolores Lujić i Maro Kristić u priopćenju za medije osvrnuli su se na Gospino polje gdje se, na mjestu budućih sportski sadržaja, a po njihovim informacijama, gradi komunalna infrastruktura.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

-Generalnim urbanističkim planom Grada Dubrovnika u Gospinom polju je planirana sportsko – rekreacijska zona s pripadajućim objektima sportske infrastrukture. Strategija razvoja sporta Grada Dubrovnika koja je u procesu izrade trebala bi dati odgovor na to koji će se sve objekti graditi i na kojim pozicijama, a nakon toga bi se izmijenio postojeći Detaljni plan uređenja te krenulo u proces izrade projektno – tehničke dokumentacije, a potom u toliko godina čekanu izgradnju sportskih objekata u koje je gradska uprava obećala uložiti 100 milijuna kuna.

U proteklom mandatu, za vrijeme bivšeg gradonačelnika, Grad Dubrovnik je otpočeo pregovore s vlasnicima zemljišta u obuhvatu planirane sportsko – rekreacijske zone i izradio elaborate procjene vrijednosti zemljišta kako bi se moglo krenuti s otkupom zemljišta od privatnih vlasnika. Sve navedeno podrazumijevalo bi da Grad Dubrovnik zna što želi s Gospinim poljem i da smo se čvrsto odredili za izgradnju sportske infrastrukture na tom području i da su konačno na red došli i dubrovački sportaši.

Naše uvjerenje da je to tako poljuljala je informacija od nekolicine vlasnika zemljišta s kojima je Grad Dubrovnik već počeo razgovore oko otkupa njihovih parcela za potrebe izgradnje sportske infrastrukture koji su nas informirali o tome kako su njih kontaktirali iz Ureda državne uprave vezano za nepotpuno izvlaštenje dijela njihovih čestica za potrebe izgradnje komunalne infrastrukture. Ni sami nam nisu znali točno reći o kojoj vrsti infrastrukture je riječ.

Samo su nam ukazali na činjenicu da će se cijevi polagati na području na kojem bi se u budućnosti trebali nalaziti budući sportski objekti. Tragom ove informacije pokušali smo od nadležnih gradskih službi dobiti odgovor o čemu je ovdje riječ, koja se to vrsta komunalne infrastrukture planira graditi u Gospinom polju i zašto baš cijevi idu preko čestica zemlje na kojima se nalaze sadašnji i na kojima su planirani budući sportski sadržaji? Odgovor nismo uspjeli dobiti niti u Vodovodu, niti u gradski upravnim odjelima za promet i komunalne poslove, a na kraju niti u Javnoj ustanovi športski objekti koja upravlja sportskim objektima i područjem na kojem se planira ovaj zahvat.

Kako je sigurno da će polaganje cijevi na pozicijama budućih objekata sportske infrastrukture ugroziti mogućnost njihove izgradnje zanima nas jeli Grad uskladio projekte izgradnje komunalne infrastrukture s planovima za izgradnju sportske infrastrukture ili je riječ o već poslovičnoj nekoordinaciji i nedostatku transparentne komunikacije između gradskih službi, državni tijela i investitora koja je krasila i bivšu gradsku upravu? – priopćenje je Dolores Lujić i Mara Kristića.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović