Politika

KRISTIĆ BEZ DRUGOG KRUGA ‘Nisam razočaran. Očekivao sam prolaz, ali to je volja birača’

KRISTIĆ BEZ DRUGOG KRUGA 'Nisam razočaran. Očekivao sam prolaz, ali to je volja birača'

Nisam razočaran. Očekivao sam prolaz u drugi krug, ali to je volja birača. Poštujem to i hvala svima koji su izašli na izbore – izjavio je kandidat MOST-a za gradonačelnika Dubrovnika Maro kristić nakon objave prvih neslužbenih rezultata.

-Čini se da će u drugi krug Franković i Dujmović, ali još treba pričekati službene rezultate. Nemam potrebe ikome davati javnu potporu, inače se ne bi kandidirao za gradonačelnika. Naši glasači su oduvijek birali po savjesti, a mi ih nikad nismo vukli za rukav. Neka glasaju na temelju onog što dva kandidata ponude – rekao je Kristić.

-Što se tiče Gradskog vijeća, po rezultatima koji pristižu očekujem najmanje tri mandata za našu listu. Riječ je o lijepoj potpori, jer ipak se MOST prvi put pojavio na izborima u Dubrovniku. Ako bude kako očekujemo, to će biti izvrstan uspjeh. Naša partnerska lista Srđ je Grad također očekuje dobar rezultat pa će to biti jedna priča bez koje nitko u Gradskom vijeću neće moći donositi štetne odluke po Dubrovnik. Raduje me da ćemo biti korektiv – istaknuo je Kristić.

-Još je rano govoriti o suradnji s bilo kime. Jedina sigurna suradnja je s listom Srđ je Grad. Vidjet ćemo kako će se podijeliti mandati, ali mi uvijek zagovaramo suradnju po principu kvalitete ponuđenih prijedloga i programa, a s nikim neće biti čvrste koalicije u kojoj ćemo dijeliti fotelje. Nismo zbog toga u politici, već želimo dobro gradu i građanima. Tko god ponudi dobar program, imat će našu podršku. Budućem gradonačelniku želimo da ima ugodnu poziciju te da na korektan način upravlja gradom. Ne želimo tresti ničiju stolicu, ali bit ćemo korektiv – zaključio je Kristić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist