Crna kronika

KRIMINAL Od krivotvorenja, preko krađe, do prijevare

Lisice

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula 33-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo krivotvorenja isprave, stoji u Policijskom izvješću.
Njega se sumnjiči da je 2007. godine na osobnom računalu izradio lažnu diplomu fakulteta iz Splita, a koju diplomu je priložio kao dokaz o visokoj stručnoj spremi prilikom zapošljavanja u jednoj javnoj ustanovi na otoku Korčuli, što je bio uvjet u objavljenom natječaju. Protiv osumnjičenog 33-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.
Također, kako navode u Policiji, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića u dobi od 20 i 28 godina koji se sumnjiče za kazneno djelo krađe, počinjene na štetu starije ženske osobe.
Sumnja se da su u razdoblju od početka do sredine ožujka ove godine iz obiteljske kuće u Ulici Gornji Kono u Dubrovniku otuđili zlato i novac oštetivši vlasnicu za iznos od oko 10 tisuća kuna. Dio otuđenih predmeta je pronađen te će biti vraćen vlasnici, a policija protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnosi kaznenu prijavu.
Policija je zbog prijevare podigli kaznenu prijavu protiv 30-godišnjakinje s područja Virovitičko-podravske županije podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Naime, kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno kako je osumnjičena 30-godišnjakinja, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, krajem 2013. godine od starije ženske osobe posudila novčani iznos od 5.000 kuna uz obećanje da će novac vratiti, a što do danas nije napravila.
U cilju sprječavanja prijevara savjetujemo građane, a posebno one starije životne dobi, da budu oprezni kada im nepoznate osobe „po povoljnim cijenama“ nude razna pomagala kao što su masažeri, knjige, posteljine, posuđe i slično ili kada zbog „bolesti“ traže milostinju. Molimo građane da u slučaju ovakvih sumnji obavijeste policiju na broj 192, pišu iz Policije.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist