Aktualno

Krenule čistke, „padaju“ i Dubrovčani!

Krenule čistke, „padaju“ i Dubrovčani!

Ivanka Jemo razriješena je te ponovno imenovana ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika, sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti.

Odlučeno je to na zatvorenom dijelu 11. sjednice Vlade Republike Hrvatske, na kojoj se raspravljalo o kadrovskim pitanjima. Među pedesetak imena ali i funkcija državnih tvrtki našlo se i Dubrovčana.

Ivanka Jemo je opstala, no to sigurno neće biti slučaj s predsjednikom Uprave Hrvatske elektroprivrede Leom Begovićem, kojemu je Vlada izabrala novi Nadzorni odbor, a koji nalaže opoziv još uvijek aktualnog prvog čovjeka HEP-a.

Inače, razriješena je i dosadašnja članica Ravnateljstva Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža Nina Obuljen te, kao predstavnica Ministarstva kulture novom članicom spomenutog Ravnateljstva imenovana Dunja Fališevac.

Razriješeni su također i članovi Upravnog vijeća Hrvatskog povijesnog muzeja: Stjepan Ćosić, Ivica Prlender i Ante Nazor te, uz Stjepana Ćosića koji je ponovno imenovan, imenovani novi članovi Miroslav Gašparović i Vinko Ivić.

 

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist