Sport

Kreće sedmi memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar-Knin-Dubrovnik

Kreće sedmi memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar-Knin-Dubrovnik

Udruga Slavonsko Brodski Biciklist organizira 7. memorijalni biciklistički ultramaraton. Ultramaraton kreće s Ovčare, a cilj mu je u Dubrovniku. Održava se u 7 etapa od 30. srpnja do 5. kolovoza.

Svaki dan 14 biciklista, većinom svi rekreativci, prosječno prijeđu biciklom i više od 150 kilometara. Prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u Domovinskom ratu, te paljenjem svijeća na spomen obilježjima odaju počast žrtvi mladih hrvatskih bojovnika koji su spremno dali živote za slobodu naše Domovine. Ultramaratonci su ljudi iznimnih psihofizičkih sposobnosti, koje startajući u Ovčari sve do cilja na dubrovačkim Pilama, nosi želja za postizanjem nemogućeg. Podsjećaju nas na herojske dane kada su se hrvatski branitelji upustili u misiju koju su mnogi proglašavali neostvarivom.

Očuvanje tradicije memorijalnog karaktera utrke, vrhunska organizacija i sve veći interes, naši su prioriteti od početka, za što su zaslužni članovi naše Udruge koji svojim trudom i zalaganjem promiču ciljeve maratona, Hrvatska policija koja prati utrku te dosadašnji sponzori.

Udrugu su osnovali branitelji, pripadnici 108.brigade i njihova djeca.

Cilj projekta je promocija biciklizma kao zdravog načina života, promocija Slavonije, brodsko-posavske županije, ali i Hrvatske kao biciklističke destinacije. Realizacijom ovog projekta obilježavamo Dan branitelja, Dan pobjede i 25.-tu obljetnicu osnivanja 108.brigade ZNG-a te smo neizmjerno ponosni što je naš trud prepoznala i predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar Kitarović koja je visoki pokrovitelj navedenog ultramaratona.

 

PLAN PUTA

1.dan 30.7. Vukovar-Vinkovci-Slavonski Brod
2.dan 31.7. Slavonski Brod – Okučani- Kutina – Popovača – Sisak
3.dan 1.8. Sisak – Petrinja – Vojnić – Slunj
4.dan 2.8. Slunj – Korenica – Sveti Rok
5.dan 3.8. Sv.Rok – Gračac – Knin – Sinj
6.dan 4.8. Sinj – Makarska – Opuzen
7.dan 5.8. Opuzen – Dubrovnik

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist