Natrag
14.12.2017 20:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

KREATIVAN TJEDAN Kako su se Lapađani proveli u srcu Engleske?

26.10.2017 @ 20:11 Dulist Grad
6;6

Podijelite:

Učenici OŠ Lapad u sklopu projekta Magic Values Erasmus + pod pokroviteljstvom Europske unije proveli su zabavan i kreativan tjedan mobilnosti u Engleskoj.

U Engleskoj su boravili učenici David Antonio Bubica, Marcus Nenadović, Dominik Ćorak, Katarina Mrvalj, Dora Karaman i Andrea Marković u pratnji profesorica Darije Čanić, Lucije Vujice i Danijele Bubalo.

Susret u engleskom gradu Hastingsu trajao je od 12. do 18. listopada, a tijekom mobilnosti sudjelovali su u zanimljivim nastavnim aktivnostima koje su organizirali domaćini u Edukacijskom centru Mallydams i Crowhurts CE Primary School.

Od kulturnih i povijesnih znamenitosti posjetili su dvorac Bodiam iz 14. st. te su sudjelovali u svečanoj povorci kojom su stanovnici Hastingsa obilježili Bonfare Night. Na kraju, svi sudionici su imali jedinstvenu priliku prisustvovati velikoj rekonstrukciji Bitke kod Hastingsa, jednom od najvažnijih događaja u povijesti Engleske. Domaćini su uspjeli oživjeti ugođaj iz 11.st. plešući srednjovjekovne plesove, natječući se u gađanju lukom i strijelom i igrajući igre iz tog doba.

– Vratili smo se bogatiji za još jedno europsko iskustvo – napisali su nam po povratku.

OŠ Lapad bit će škola domaćin na završnom susretu u travnju 2018.

-Veselimo se idućem susretu jer ćemo imati priliku pokazati ljepote domovine, grada i škole našim partnerima iz Španjolske, Italije, Engleske i uzvratiti višestruko na njihovom gostoprimstvu – govore iz OŠ Lapad.

Sve aktivnosti projekta mogu se pratiti putem besplatne aplikacije Konvoko – Magic Values, youtube kanala i bloga Magic Values.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana