Aktualno

Kovačević: Idemo na Vrhovni sud

Kovačević: Idemo na Vrhovni sud

Današnjom presudom na Županijskom sudu u Dubrovniku, kojom se zabranjuje štrajk u Libertasu, nezadovoljni su

i sindikalni povjerenik Baldo Kovačević i predsjednik Radničkog vijeća Ivo Klaić, kao i radnici koji su im došli dati potporu. Pravnica Sindikata Dolores Luić najavila je podizanje žalbe pred Vrhovnim sudom.

-Mi ćemo sada podnijeti tužbu Vrhovnom sudu, koji će u roku od pet dana donijeti odluku. Do tada odgađamo štrajk do pravomoćnog okončanja postupka. Od štrajka ne odustajemo – zaključila je

-Osporili su da nismo dogovorili sa poslodavcem poslove  koji se moraju odvijati za vrijeme štrajka. Moram reći da smo sve prijavili Državnom inspektoratu, idemo dalje i ne odustajemo od svojih prava – dodao je sindikalni povjerenik Baldo Kovačević. Sud je u svojoj presudi predstavniku Radničkog vijeća Ivu Klaiću zabranio organiziranje štrajka i sudjelovanje u svim radnjama vezanim za štrajk.

-Meni su zabranili sve, ali ja nastupam kao član Nadzornog odbora Skupštine podružnice Sindikata. Oni su pobrkali sve lončice, vidi se da je to sve namješteno, po višim instancama. Sramota za Grad Dubrovnik i za sudstvo –prokomentirao nam je Klaić, predsjednik Radničkog vijeća u Libertasu

-Ovo vam je šporkarija,  bezobrazluk koji nema veze s ničim. To je svjetska sramota. Kako su mogli ovo odobrit – kratko nam je prokomentirao jedan od zaposlenika Libertasa, koji je uz kolege ispred suda čekao presudu.  

– Presuda je takva kakva je, obavezni smo surađivat i biti partneri. I dalje nastavljamo pregovore  oko postizanja dogovora  – istaknuo je kratko nakon donošenja presude direktor Đuro Deranja.

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist