Politika

Kosor: Odustajanje od mosta je izolacija juga

Kosor: Odustajanje od mosta je izolacija juga

Jadranka Kosor jutros se sastala sa stranačkim suradnicima u Dubrovniku i poručila kako sadašnja Vlada odustajanjem od Pelješkog mosta i autoceste do Dubrovnika radi potpuno krivi potez.

 
– Sadašnja Vlada, očito, mnoge stvari uopće ne razumije. Loše je što ne razgovara s građanima. Premijer Zoran Milanović ne zna što ljude muči i što građani žele pa tako i na jugu Hrvatske. Zaustavljanje radova i odustajanje od gradnje Pelješkog mosta znači potpunu izolaciju ovog kraja, što je loše – izjavila je Jadranka Kosor.
Podsjeća kako su u Hrvatskom saboru doneseni strateški dokumenti koje Vlada treba poštivati. Stoga će, ističe, tražiti da se ta rasprava vrati u Sabor kako bi se saznalo što Vlada namjerava.
 
– Borit ćemo se i za Pelješki most i za nastavak gradnje autoceste. Kao što vidimo, ima novaca za mnoge druge projekte pa ih treba imati i za strateške projekte. Mi smo u vrijeme teške krize usporili izgradnju i autocesta i mosta, ali su se svake godine odvajala sredstava, a u najtežim kriznim godinama otvarale su se manje dionice autoceste i započinjali veliki investicijski projekti poput mosta na Dravi i u Osijeku. Po mojim informacijama, i to je sad zaustavljeno!? – ističe Kosor.
 
Inače, Kosor je u sklopu kampanje za predsjednicu HDZ-a danas u Dubrovačko – neretvanskoj županiji u pratnji kandidata za njenog zamjenika Andreja Plenkovića i drugih suradnika. Jutros je bila na kavi s dubrovačkim članovima stranke, županom Nikolom Dobroslavićem, saborskim zastupnikom Franom Matušićem, Matom Frankovićem, Androm Rudenjakom, Blažom Pezom i drugima, a nakon susreta u Gradskoj kavani produžila je prema Stonu gdje se sastaje s drugim izaslanicima krajnjeg juga koji će 20. svibnja u Zagrebu na XV. Općem saboru HDZ-a birati novo vodstvo stranke.
 
– Mislim da ću i u ovoj županiji imati lijepi broj izaslanika koji će me poduprijeti za predsjednicu HDZ-a, što znači da će poduprijeti i ono što sam do sada radila i ono što ću raditi u budućnosti. Kao i svugdje, i u DNŽ treba neke stvari u stranci poboljšati. Sigurno tu mislim i na suradnju između Gradskog i Županijskog odbora. Treba neke odnose poboljšati i neke nove mostove sagraditi, ali u principu sve to dobro ide i dobro ćemo se pripremiti za lokalne izbore iduće godine – zaključila je Jadranka Kosor.
 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist