Kultura

KORIZMENI KONCERT DSO s Perišinom i Angelerijem

DSO Korizmeni

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje Korizmeni koncert večeras u tvrđavi Revelin s početkom u 20.30 sati.

Na programu će se prigodno naći djela I. Kuljerića, ANTE CRUCEM (djelo posvećeno Dubrovačkom simfonijskom orkestru) te J. Haydna, Sedam posljednjih riječi Kristovih na križu:

Introduzione – Maestoso ed Adagio
Sonata I. – Largo ( Pater, dimitte illis, quia nesciun, quid faciunt )
Sonata II. – Grave e cantabile ( Hodie mecum eris in Paradiso )
Sonata III. – Grave ( Mulier, ecce filius tuus )
Sonata IV. – Largo ( Deus meus, Deus meus, utquid dereliquisti me ? )
Sonata V. – Adagio ( Sitio )
Sonata VI. – Lento ( Consumatum est )
Sonata VII. – Largo ( In manus tuas, Domine, commendo spiritum meum )
Il Terremoto – Presto e con tutta la forza

U ulozi naratora će nastupiti Frane Perišin, a kao dirigent i solist će nastupiti talijanski violinist Giovanni Angeleri, koji svoj visoki ugled na svjetskoj koncertnoj sceni postiže nakon pobjede na međunarodnom natjecanju “Paganini” 1997.  godine u Genovi (najvažnija nagrada u svom žanru), nakon čega je uslijedio niz koncerata sa prestižnim glazbenim institucijama i međunarodnim festivalima (uključujući i Dubrovnik, Spoleto, Sevillu, Beloeil).

Svirao je velika djela u svom repertoaru s nekoliko orkestara, uključujući Bečki simfonijski orkestar, RTV simfonijski orkestar St. Petersburga, Transvaal filharmoniju (Južna Afrika), Praški virtuozi, Simfonijski orkestar države Meksiko, Guanajuato simfonijski orkestar (Meksiko), Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar RTV Ljubljana, Filharmonija Budimpešte, Filharmonija Sofije, Orkestar Grada Montrealu, Izraelska Sinfonietta, Dubrovački simfonijski orkestar, Borusan filharmonija Istanbula, Simfonijski orkestar Santa Fe, Entre Rios simfonijski orkestar (Argentina), Simfonijski orkestar Yomiuri Nippon, Simfonijski orkestar Tokya, kao i nekoliko važnih talijanskih orkestara (Rim, Milano, Napulj, Palermo, Genova, Venecija, Verona).

Imao je privilegij nastupati na poznatim instrumentima kao što su: Stradivari “Cremonese 1715” koji pripada gradu Cremona, Stradivari “Karl Marx” Fondacije Alberta Ecksteina, Stradivari “Joachim-Kennedy”, Guarnerius “Stauffer” grada Cremone, Guarnerius “ex Baltic” Kolekcije Lam, Guarnerius “The King” Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Amati 1566 “Charles the IX.” grada Cremone. A prije svega, imao je čast nastupiti u Italiji, kao i u inozemstvu s legendarnim Guarnerius 1742 “Il Cannone”, violinom koja je nekoć pripadala samom Paganiniju i koja je sada u ponosnom vlasništvu Gradskog vijeća Genove. Godine 2005., bio je nagrađen i pečatom Grada Padove, što je najveća čast njegovog rodnog grada.

Zatim će uslijediti Uskršnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u suradnji sa Mješovitim zborom Libertas i pod vodstvom dirigenta Viktora Lenerta u utorak 22. travnja u Dominikanskoj crkvi u 20.30 sati. Na programu će se naći djela L. Cohena, A. Vivaldija i G. F. Handela.

Ulaz je slobodan, a informacije i rezervacije na tel. 020 / 417 110 i mobitel  099 / 2211 585.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist