Sport

Korčulanin pobjedama najavio uzbudljivo plivačko ljeto

Korčulanin pobjedama najavio uzbudljivo plivačko ljeto

Hrvatski plivački reprezentativac Mario Todorović pobjedama je najavio uzbudljivo plivačko ljeto u kojem ga očekuje i FINA Svjetsko prvenstvo u ruskom Kazanu.

Na mitingu ‘ZPK 2015.’ održanom u Zagrebu Mario je slavio u tri discipline. Prva je mjesta osvojio na 50 slobodno (23.63), 50 delfin (24.55) i 100 delfin (54.79).

– Miting se održao tjedan dana nakon priprema. Rezultati su zadovoljavajući, izgledalo je dobro tehnički. Već ovog vikenda očekuje me natjecanje u Banja Luci te se veselim novim pobjedama nakon dva mjeseca bez natjecanja! – izjavio je Mario Todorović.

Za naporan natjecateljski tempo koji ga očekuje, Mario Todorović zajedno s trenerom Perom Kuterovcem odradio je trotjedne visinske pripreme prema planu Hrvatskog plivačkog saveza i to na visini od 2100 metara u američkom Flagstaffu u Arizoni.

– Najviše volumena plivanja proveli smo u aerobnim zonama. Dosta smo radili na maksimalnoj brzini te u teretani na razvoju kondicijskih sposobnosti! – dodao je Todorović.
Ovog vikenda na rasporedu našeg najboljeg plivača Međunarodni je miting u Banja Luci, dok su u lipnju na rasporedu Grand prix Kranj 2015. u Sloveniji, Grand prix HPS – Sisak 2015. te Regionalno natjecanje HPS u Zagrebu.

Pročitajte još

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Primorje u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

Dulist

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist