Županija

Korčula: Nije konstituirano Gradsko vijeće, HDZ-ovcu ‘presudila’ bivša HDZ-ova predsjednica GV-a

Korčula: Nije konstituirano Gradsko vijeće, HDZ-ovcu 'presudila' bivša HDZ-ova predsjednica GV-a

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća grada Korčule HDZ-ov kandidat za predsjednika tog tijela Joško Cebalo nije dobio potrebnu većinsku potporu i konstituirajuća sjednica će se morati ponavljati.
Predsjednik Gradskog vijeća po zakonu se mora birati većinom svih, a ne prisutnih vijećnika, a Joško Cebalo dobio je nedovoljnih sedam, od mogućih 15 glasova korčulanskih vijećnika.
HDZ-ov kandidat je kao prijedlog koalicije HDZ-HSS-HSP AS dobio potporu njihovih šest vijećnika, kao i potporu jednog vijećnika koalicije Korčulanska liga-HSLS. Protiv je bilo pet vijećnika koalicije HNS-SDP-HSU, čija jedna vijećnica nije došla na sjednicu, a jedan vijećnik HSP-a bio je suzdržan. Presudan glas bio tako onaj bivše HDZ-ove predsjednice Gradskog vijeća, a sada nezavisne vijećnice Ivone Kapor koja također nije došla na konstituirajuću sjednicu.
Korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris nije krio razočaranje ovakvim ishodom.
”Vijeće se mora konstituirati u roku od 90 dana od izbora, a moram podsjetiti kako smo mi bez proračuna i ne znam kome je stoga u interesu osporavati legalno izabranu vlast”, rekao je Fabris.
Inače, u korčulansko Gradsko vijeće ušlo je šest vijećnika koalicije SDP-HNS-HSU, isto toliko vijećničkih mjesta osvojila je koalicija HDZ-HSS-HSP AS, a po jednog vijećnika osvojila je nezavisna lista Ivone Kapor, HSP i koalicija Korčulanske lige i HSLS-a.

Pročitajte još

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist