Crna kronika

KORČULA / ČETIRI OSOBE UKLJUČENE Pronađena plantaža ‘trave’, dilalo se i po školi!

KORČULA / ČETIRI OSOBE UKLJUČENE Pronađena plantaža 'trave', dilalo se i po školi!

Policijski službenici Policijske postaje Korčula dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo kaznenim prijavljivanjem četiri osobe zbog počinjenih kaznenih djela iz oblasti kriminaliteta droga.

Utvrđena je sumnja da su muškarac u dobi od 26 godina i ženska osoba u dobi od 23-godine proizvodili marihuanu sadnjom indijske konoplje, a koju drogu su potom preprodavali s namjerom stjecanja protupravne imovinske koristi.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, jučer, 31. svibnja, na području Vela Luke i Čare pretražene su dvije kuće koje osumnjičeni koriste, kada je pronađeno i uz potvrdu oduzeto preko 3 kg marihuane i dvije drobilice. Na području Vela Luke pronađena je i njihova plantaža indijske konoplje na kojoj je bilo zasađeno 12 stabljika visine od 60 do 110 cm koja droga je, uz potvrdu, oduzeta.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je spomenuti 26-godišnjak, bez naknade, dio marihuane dao maloljetniku koji je dalje preprodavao ili bez naknade dao na uživanje većem broju učenika škole koju i sam pohađa, a kod kojeg je u sklopu kriminalističkog istraživanja pronađena i, uz potvrdu, oduzeta manja količina marihuane.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena i sumnja da je 19-godišnjak u posljednjih mjesec dana omogućavao trošenje droge spomenutom maloljetniku, ali i drugim maloljetnim osobama davajući im marihuanu bez naknade i omogućavajući im uživanje droge u svom vozilu. U sklopu kriminalističkog istraživanja policija je kod 19-godišnjaka pronašla tri zasađene indijske konoplje visine od 23 do 75 cm.

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga policija je kazneno prijavila maloljetnika, 19-godišnjaka i 26-godišnjaka dok je 23-godišnjakinja kazneno prijavljena zbog sumnje da je počinila kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Dvojac u dobi od 23 i 26 godine su, uz kaznene prijave, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok su ostali kazneno prijavljeni u redovnom postupku.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist