Aktualno

Konjevod demantirao Šalju, Gradu idu 3 milijuna

Konjevod demantirao Šalju, Gradu idu 3 milijuna

Iako je zamjenik gradonačelnik Niko Šalja u ponedjeljak zakuk'o kako Grad u nadležnost od ŽUC-a dobiva 50 kilometara cesta na održavanje, a bez ijedne kune, demantira ga sam ravnatelj ŽUC-a.

Naime, kako se ističe u priopćenju za javnost ravnatelj Županijske uprave za ceste Nikša Konjevod ustvrdio je kako će nakon stupanja na snagu Odluke o cestama na području velikih gradova koje prestaju biti razvrstane u javne ceste Grad Dubrovnik preuzeti pod svoju nadležnost 52 kilometra cesta te da će za njihovo održavanje od ŽUC-a godišnje dobivati oko 3 milijuna kuna.

Naime na kolegiju komunalaca Niko Šalja izjavio kako je Gradu prije desetak dana dopisom pripalo 50 km županijskog cesta.
– Naravno da kao i uvijek kad se nešto prebacuje na nižu jedinicu lokalne samouprave ne slijede i sredstva nego samo obveze. Tako nam je pripalo i to bez da smo ikakva sredstva za to dobili, koje su Županijske ceste imale do sada i koje će pretpostavljam imati i dalje – objasnio je javnosti Šalja, dodavši da bez obzira što Grad Dubrovnik za održavanje tih cesta nije dobio sredstva, moraju ih osigurati iz proračuna i krenuti u njihovo održavanje.

Konjevod nadalje navodi u priopćenju kako će Gradu Dubrovniku ustupiti dokumentaciju za šest projekata, a za koje je pokrenuo postupak javne nabave vrijedan ukupno oko 500 tisuća kuna. Riječ je o projektno-tehničkoj dokumentaciji za izgradnju 1,7 kilometara duge dionice ceste od mosta dr. Franja Tuđmana do ceste za Osojnik, dokumentaciji za gradnju tri dionice zaobalnog prometnog pravca  od Osojnika do Slanoga od oko 23 kilometra, dokumentaciji za dionicu Brgat-Komolac te idejnom rješenju za 550 metar dug spoj lokalne ceste Gromača-Orašac na magistralu, s izradom raskrižja.

O ustupanju dokumentacije na sastanku Konjevoda s pročelnikom Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Grada Dubrovnika Dinkom Mirićem, održanome koncem travnja, utvrđen je nacrt sporazuma.

Konjevod je također naveo i kako je ŽUC tijekom posljednje dvije godine u ceste na području Grad Dubrovnika, uz 500 tisuća kuna u projekte, uložio preko 5,5 milijuna kuna. Tako je naveo projekte uređenja 1,5 kilometara duge dionice Brgat-Šumet (milijun kuna), 2 kilometra duge dionice Mokošica-Pobrežje (1,8 milijuna kuna), dionice od benzinske crpke u Komolcu do mosta na Ombli, s izgradnjom autobusnog stajališta i parkinga (milijun kuna), semaforizacija i uređenje ulaska u Novu Mokošicu (700 tisuća kuna).
 

Pročitajte još

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist