Kultura

KONCERT U GRADU HEROJU Na ‘Vukovarskom nocturnu’ nastupili i naši učenici

KONCERT U GRADU HEROJU Na 'Vukovarskom nocturnu' nastupili i naši učenici

Nastavnici i učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića, njih 24, gostovali su od 13. do 15. studenog u Vukovaru – gradu heroju.

Tom prigodom, u subotu 14. studenog u Hrvatskom domu održan je zajednički koncert učenika UŠLS i učenika Glazbenog i plesnog odjela Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara pod nazivom “Vukovarski nocturno”. Koncert je dijelom popratnog programa službene proslave Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2015. “VUKOVAR – MJESTO POSEBNOG PIJETETA”.

– Na koncertu je nastupio najveći dio naših učenika koji su prošloj školskoj godini osvojili više od 60 nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Bio je to još jedan u nizu odličnih koncerata na kojem su naši učenici pokazali da i u nadolazećem vremenu možemo očekivati pregršt nagrada s natjecanja. Bio je to koncert na kojem smo se ponovno mogli uvjeriti u veliko prijateljstvo naših dvaju gradova, a sami koncert predstavlja početak suradnje naših dviju škola. Zahvaljujemo se Gradu Vukovaru koji je koncert uvrstio u službeni program proslave. Posebno se želimo zahvaliti ravnateljici škole Lidiji Miletić te voditeljici Glazbenog i plesnog odjela Jadranki Uzelac kao i svim djelatnicima škole na iznimnom trudu da nam boravak u Vukovaru bude što ugodniji i da nam ostane u trajnom sjećanju – kazali su iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist