Kultura

Koncert Kursara i DSO-a nagrađen velikim pljeskom

Koncert Kursara i DSO-a nagrađen velikim pljeskom

Dubrovački simfonijski orkestar sinoć je održao koncert u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik. Orkestrom je ravnao austrijski dirigent Christoph Campestrini, a kao solist  nastupio je prvi hornist DSO-a, Toni Kursar.

Na programu su se našla Mendelssohnova uvertira Hebridi (Fingalova spilja), op. 26 i Haydnova Simfonija br. 88 u G duru, dok smo solista imali priliku čuti u u Koncertu za rog i orkestar dubrovačkog skladatelja Petra Obradovića.

Hornist Toni Kursar dobitnik je prvih nagrada na državnim natjecanjima tijekom svog školovanja, a 2004. godine je primio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu te nagradu Ivo Vuljević hrvatske glazbene mladeži. Djelovao u međunarodnom orkestru mladih YMISO, Mladoj dunavskoj filharmoniji, Junge Philharmonie Salzburg, Mostarskom simfonijskom orkestru, Hrvatskom komornom orkestru, Zagrebačkoj filharmoniji, Nordijskom komornom orkestru i Simfonijskom orkestru Lihtenštajna. Godine 2006. upisao je poslijediplomski studij u razredu prof. Radovana Vlatkovića na Universität für Musik und Darstellende Kunst Mozarteum Salzburg i 2008. magistrirao sa odlikom. Usavršavao se kod H. Baumanna, A. Friedricha, R. Vlatkovića, F. Re Wekre, F. Gablera, L. Garcie, B. Lipovšeka. Od 2009. zaposlen je kao prvi hornist Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Za izvrsnu izvedbu djela koji odiše elementima filmske, ali i latino glazbe, solist je nagrađen velikim pljeskom, a za publiku je odsvirao i bis – Oblivion Astora Piazzolle čime je izmamio dodatno oduševljenje publike.

Sljedeći koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra je u petak, 19. svibnja kada Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravna Uroš Lajovic, a kao solisti nastupaju jedan od najistaknutijih hrvatskih violinista, Goran Končar, te japanski pijanist Sadakatsu Tsuchida.

 

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist