DuList IN

KONCERT GODINE Jose Feliciano oduševio na Stradunu!

KONCERT GODINE Jose Feliciano oduševio na Stradunu!

Svjetska zvijezda Jose Feliciano, višestruki Grammy dobitnika, umjetnik čija je zvijezda na Bulevaru slavnih u Holywoodu održao je večeras veliki koncert ispred katedrale uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Umjetnik je izveo svoje poznate hitove, od kojih su ga mnogi svrstali među glazbene legende – poput skladbe “Che sera” skladba izvedene na Sanremu 1971. s kojom je osvojio europsko tržište, te brojne druge. Podsjetimo, njegova skladba Feliz Navidad proglašena je najslušanijom blagdanskom skladbom na svijetu ikad.

Uz zvuke Dubrovačkog simfonijskog orkestra i pod ravnanjem organizatora festivala Dubrovnik International Wine &Jazz Michaela Kissingera, renomiranog dirigenta i klarinetiste, Feliciano je i u Dubrovniku potvrdio status zvijezde…

O JOSE FELICIANU

Jose Feliciano do svoje dvadeset i treće godine pet je puta bio nominiran, a dva puta je i osvojio nagradu Grammy za svoj album „Feliciano!“. Svirao je diljem svijeta i snimao pjesme na četiri jezika.

Njegove tri ključne pjesme su „Light My Fire“, koja je bila na prvim mjestima top ljestvica 1968. godine, i prema kazivanju izdavača danas je klasik upravo zbog Joseove interpretacije; „Che Sera“, megauspješna u Europi, Aziji i Južnoj Americi, te naravno „Feliz Navidad“, božićna pjesma koja se već tradicionalno pjeva diljem svijeta za blagdane. Čak ju je i ASCAP (Američko društvo skladatelja, autora i izdavača) uključilo među 25 najboljih blagdanskih pjesama stoljeća.

Osim navedenih, svijet je uživao još u mnogim Felicianovim pjesmama, uključujući „Rain“, „Chico and the Man“, „California Dreamin’“, „Destiniy“, „Affirmation“, „Ay Cariño“, „Ponte A Cantar“, „Cuando Amor Se Acaba“, „Porque Te Tengo Qe Olvidar?“, i mnogim drugim. Felicianov doprinos glazbenoj industriji bio je dalekosežan – spajao je generacije i kontinente, a u isto vrijeme naglašavao je kulturnu raznolikost i međusobno prihvaćanje. Jose Feliciano odigrao je cameo ulogu u „Fargu“, filmu koji je 1997. godine bio dobitnik Oscara. Tada je izveo pjesmu “Let’s Find Each Other Tonight”, u kojoj je iskazao svoju snagu i kao tekstopisac i kao izvođač.

Jedan od Joseovih trenutaka koji će se dugo pamtiti dogodio se 1. prosinca, 1987. kada se pridružio legendama zabavne industrije. Njegova zvijezda tada je postavljena na svjetski poznatoj holivudskoj ulici slavnih. Također je dobio i zvijezdu u ulici slavnih u svojem rodnom Puerto Ricu, pokraj Josea Ferrera i Raula Julie, a odljev njegovih ruku nalazi se na poznatom zidu slave u londonskom muzeju Madame Tussaud.

 

Pročitajte još

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist