Kultura

KONCERT DSO-a U MALE BRAĆE ‘Sveti Vlaho je s nama čitavu godinu’

KONCERT DSO-a U MALE BRAĆE 'Sveti Vlaho je s nama čitavu godinu'

Sv. Vlaho i Dubrovnik u riječi i glazbi dubrovačkih autora – koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Mješovitog zbora Libertas pod ravnanjem Slobodana Begića i Viktora Lenerta, održao se sinoć u crkvi Male braće.

Uz njih, nastupili su solistica, violinistica Anis Končić, klape Kaše i Subrenum, uz naraciju Sebastijana Vukosavića, stoga ne čudi kako je crkva bila do posljednjeg mjesta ispunjena ljubiteljima umjetnosti.

-Iako je ovogodišnja Festa sv. Vlaha već iza nas, sveti Vlaho je još uvijek tu. On je s nama čitavu godinu, gleda nas s dubrovačkog kamena i podsjeća da misli na nas i da čuva Grad. Glazba i riječ na koncertu su hvala i molitva našem parcu – kazali su organizatori pred koncert, a publika je uživala u djelima J. Kuničića, F. Lederera, L. M. Rogowskog, B. Berse, L. Sorkočevića, M. Nardellija, V. Dragojevića, R. Degl’Ivellija, P. Šiše, K, Magdića, J. Gotovca, N. Bulića i I. M. Jarnovića.

Između djela spomenutih autora, prilika je bila čuti i stihove Davora Mojaša i Luka Paljetka kroz naraciju Sebastijana Vukosavića.

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist