Županija

KONCEPT PAMETNE REGIJE Evo što je Županija radila u Barceloni!

KONCEPT PAMETNE REGIJE Evo što je Županija radila u Barceloni!

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA sudjelovali su u Barceloni na Smart City World Expo 2015, najvećem međunarodnom događaju urbanih inovacija koji je okupio preko 14 tisuća sudionika i 465 izlagača.

Sudjelovanje delegacije Regije dubrovačko-neretvanske na Smart City World Expo-u 2015 nastavak je aktivnosti Županije, započetih sa Hrvatskim telekomom, na uspostavi koncepcije pametne regije koja podrazumijeva Izgradnju kompleksnog i međuovisnog sustava javne uprave, privatnog sektora i građana.

Upravo to su trendovi o kojima je na svom predavanju govorio i Predsjednik europskog odbora regija Markku Markkula ciji član je i dubrovacko-neretvanska regija, a koja je, ujedno i među prvim EU regijama započela s spomenutim aktivnostima.

Svjesni svih izazova međuovisnosti u stvaranju pametnih zajednica, a koji su jednako veliki kako za javnu upravu tako i za privatni sektor, delegacija DNŽ bila je vrlo zapažena na Kongresu, gdje su obavili veliki broj razgovora sa najvisim predstavnicima mnogobrojnih globalnih tvrtki zainteresiranih da dubrovacko-neretvansku regiju koriste kao prezentacijsku, testnu i razvojnu platformu za svoja rjesenja.

Posebnu zainteresiranost, u tom kontekstu, iskazali su predstvnici Deutsche telekom-a i CISCO-a.

Tema razgovora predstavnika DNŽ sa globalnim tvrtkama bila je i organizacija i njihovo sudjelovanje na investicijskom forumu koji bi se trebao održati u ožujku 2016, a koji bi upravo kroz prizmu investicija sagledavao procese i modele transformacije Regije u pametnu zajednicu.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist