DuList IN

KONAVLJANI U ISTRI Studijsko putovanje turističkih djelatnika

KONAVLJANI U ISTRI Studijsko putovanje turističkih djelatnika

U okviru projekta ‘Održivi razvoj turizma posebnih interesa’ pedesetak sudionika, među kojima su bili predstavnici turističkih agencija, članovi Agroturizma Konavle, lokalnih pružatelja usluga u turizmu i predstavnika nadležnih institucija iz Hrvatske i Crne Gore, posjetilo je protekli tjedan Istru s ciljem upoznavanja sudionika s ponudom Istre namijenjenoj turizmu posebnih interesa.

Putovanje je organizirano na najvećem hrvatskom poluotoku, kao najbližoj destinaciji s vrlo dobro razvijenom prekograničnom suradnjom, infrastrukturom i proizvodima za cikloturizam, gastro-eno turizam, kulturni turizam, komercijalno iskorištenim tradicionalnim zanatima i proizvodnji, na obali i u unutrašnjosti ove regije.

Prvi dan studijskog putovanja, po dolasku u hotel, uslijedilo je predstavljanje programa studijskog putovanja, u hotelu Crystal u Poreču, gdje su sudionici bili raspoređeni tijekom cijelog putovanja. U narednim danima uslijedilo je bicikliranje po biciklističko-pješačkoj stazi Parenzana, nekadašnjoj željezničkoj pruzi, koja se proteže od Trsta u Italiji do Poreča u Hrvatskoj. Nakon bicikliranja, i tradicionalnog ručka u selu Matohanci, sudionici putovanja su razgledali tradicionalnu proizvodnju meda u selu Radoši. Treći dan studijskog putovanja, posjetio se maslinik i kušaonica maslinova ulja i vina, u atriju palače obitelji Negri u Labinu, nakon čega je slijedio tradicionalni ručak na imanju Staver i kušanje vina na imanju Baćac. U četvrtak, sudionici su posjetili Kanfanar, mjesnu crkvu i proizvodnju tradicionalne istarske pašte, nakon čega je slijedio posjet povijesnom Dvigradu, ručak istarskih ribljih specijaliteta i vožnja brodom po Limskom kanalu.

Sudionici su na putovanju ostvarili brojne kontakte i poznanstva, te se u praksi upoznali sa izvrsnim primjerom koncepta održivog turizma i prekogranične suradnje, što će primijeniti i u poslovanju svojih poslovnih subjekata.

Organizator studijskog putovanja je Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) kao glavni projektni partner u Hrvatskoj. Projekt je financiran od strane Europske unije u bespovratnom iznosu od 293 597,32  € i sufinanciran od strane Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge u iznosu od 16.312,58 €. Ukupna vrijednost projekta je 351,847,01 €. Provodi se kroz IPA Prekogranični program suradnje, Hrvatska-Crna-Gora.

Autori fotografija: Vanja Lovrić i Klaudio Katelan.

 

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist