Natrag
18.8.2017 22:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

KONAVLJANI ODUŠEVLJENI Evo što se dogodi kad dva zbora ‘zamijene uloge’

26.11.2015 @ 7:49 Dulist Vaše vijesti / Zanimljivosti
6;6

Podijelite:

Uz proslavu blagdana sv. Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, u Konavoskom dekanatu župni zborovi i župnici u dvije župe napravili su nesvakidašnju zamjenu na pučkoj misi u nedjelju, 22. studenog kada se liturgijski slavila svetkovina Krista Kralja, izvješćuju na mrežnim stranicama župe Čilipi.

Župni zbor iz župe sv. Nikole iz Čilipa s voditeljem mr. Matijom Novakovićem i župnikom don Josipom Barišićem posjetio je tog prijepodneva župu sv. Srđa i Baha u Pridvorju te su u njihovoj crkvi s vjernicima te župe slavili euharistiju. U isto vrijeme župni zbor župe sv. Srđa i Baha iz Pridvorja s voditeljicom prof. Katarinom Radonić i župnikom don Stipom Milošem je došao u župnu crkvu u Čilipima i animirao liturgijsko pjevanje na misi koju je predvodio župnik Miloš.

Vjernici obiju župa bili su oduševljeni ovom zamjenom koja se nije prvi put dogodila. Naime, prije četiri godine prvi put je učinjena ovakva zamjena koja se vjernicima svidjela jer su mogli čuti i neki drugi zbor i neke nove pjesme na misnom slavlju, pa su, u dogovoru sa župnicima, odlučili to ponoviti. Domaćini u obje župe iza mise su priredili domjenak, na kojem su pjevači zapjevali još koju pjesmu i nastavili se družiti s vjernicima te župe.

Susreti su završili s radosnim pozivom da se ta praksa nastavi i sljedeće godine.

A.T.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana