Aktualno

Konavlima 2 milijuna za razminiranje

Konavlima 2 milijuna za razminiranje

Narodne novine i Plinacro uručile su Hrvatskom centru za razminiranje donaciju od dva milijuna kuna za razminiranje 185 tisuća metara četvornih minsko sumnjivog područja u Konavlima.

Tim će se sredstvima razminirati predio sjeverno od graničnog prijelaza Karasovići, cestovni pojas ceste Prapratno-državna granica i minska polja na području Dupskog osoja.
Župan Nikola Dobroslavić zahvalio je donatorima na sredstvima kojim će se razminirati predjeli u Konavlima te je dodao kako je Vlada za razminiranje minama zagađenih predjela uložila preko 120 milijuna kuna.

Mario Dragun, direktor Ureda za odnose s javnošću Plinacro, kazao je kako ta tvrtka ovom donacijom nastavlja pokazivati kako je društveno odgovorna te kako brine o krajnjem jugu države. Na donaciji su se zahvalili Neven Karas, pomoćnik ravnatelja HCR-a te zamjenik načelnika Konavala Mato Pušić.
Inače, na području Županije, gdje je od rata od mina smrtno stradalo osam osoba,  ostalo je 5,6 kilometara minski sumnjivog područja i to u općinama Dubrovačko primorje i Konavle. U Primorju, gdje je u ovoj godini razminirano 454 tisuće metara četvornih, ostao je 2,1 kilometar četvorni minsko sumnjivog područja, a u Konavlima 3,54 kilometra četvorna i to u graničnom pojasu s Crnom Gorom i BiH. 
 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist