Županija

KONAVLE: HDZ i HSS koalirali u Općinskom vijeću, imaju stabilnu većinu

KONAVLE: HDZ i HSS koalirali u Općinskom vijeću, imaju stabilnu većinu

Općinske organizacije Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske seljačke stranke postigle su načelni sporazum o formiranju većine u Općinskom vijeću Općine Konavle, navodi se u priopćenju koje je jutros medijima poslao konavoski HDZ.

– Međustranačka koordinacija koju čine predstavnici obiju stranaka, zadužena je za izradu koalicijskog sporazuma i osiguravanje provedbe programa.
Sporazum o političkoj suradnji temeljen je na podudarnosti programa s kojima su konavoski HDZ i HSS izašli na protekle lokalne izbore. Naime, obje stranke zalažu se za gospodarske programe temeljene na principima održivog i ravnomjernog razvoja Konavala, za mjere aktivne demografske politike, za učinkovitije funkcioniranje lokalne samouprave i efikasnije iskorištavanje EU fondova. Poseban naglasak u programima obiju stranaka stavljen je na okončavanje svih političkih podjela, nepotrebnih sukoba i bilo kakvih oblika političke isključivosti. Sporazum o političkoj suradnji HDZ-a i HSS-a je prekretnica u političkom, društvenom i gospodarskom životu Konavala, a predstavnici obiju stranaka pozivaju i ostale stranke i nezavisne liste koje participiraju u Općinskom vijeću na konstruktivnu suradnju u interesu Konavala – zaključuje se u priopćenju.

Inače, HDZ u Općinskom vijeću Konavala ima sedam vijećnika, HSS dva. Po dva dvijećnika ima KLGB Luke Korde i KLGB Lua Šubašića, a jedan mandat osvojio je SDP i DDS.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist