Grad

Konačno se realizira dugo najavljivani projekt: u Orsan stiže ponton od 115 metara!

Konačno se realizira dugo najavljivani projekt: u Orsan stiže ponton od 115 metara!

Zahvaljujući našim prijateljima i vezama koje smo ‘povukli’ uspjeli smo nabaviti ponton za lučicu Orsan, kojim ćemo omogućiti našim korisnicima lakši pristup svojim brodicama – izjavio je za DuList predsjednik Jedriličarskog kluba Marinko Mikulandra, potvrdivši informaciju kako se dugo planirani projekt konačno ostvaruje.

Foto: JK Orsan

-Javili smo se na natječaj ACI marine Rovinj i kupili ponton po cijeni od oko 80 tisuća kuna. To je bez prijevoza, koji će nas koštati još toliko. Osobno ću poći po ponton u ACI marinu Rovinj, gdje se trenutno radi nova infrastruktura. Ponton nije nov, već je ‘second hand’, star deset godina, ali u izvrsnom stanju. Nama će svakako vrijediti. Riječ je o dužini od 115 metara. Trebalo nam je još, ali toliko smo dobili. Dogovorili smo prijevoz morem i za desetak dana ćemo prevesti ponton od Rovinja do Dubrovnika – objašnjava Mikulandra. Ističe kako će JK Orsan od Dubrovačko-neretvanske županije kao davatelja koncesije tražiti dozvolu za postavljanje pontona.

Osnovni kriterij dužina broda
-Tu ne očekujem problem, budući da je riječ o montažnim objektima, a ne građevinskim. Ovaj naš ponton sličan je onom na Batali, samo je malo viši – dodaje Mikulandra te objašnjava koji je bio cilj nabave pontona.
-Želimo ljudima koji su trenutno u ‘drugom redu’ omogućiti lakši pristup svojim brodicama. Neke bi od njih koji su trenutno izvan lučice prebacili unutar lučice, a dobili bismo još 10 ili 15 vezova. Dosta toga bismo riješili, ali ne i sve, jer imamo dosta brodica s vanjske strane lučice. Posebno jedrilica kojima je potrebna dubina, a u našoj lučici je ta dubina tek 2,5 metara. Trenutno radimo raspored plovila, a osnovni kriterij je dužina broda. Tamo gdje je uže ići će manji brodovi, a gdje je šire ići će veći. Imamo tri različite mogućnosti i još uvijek se premišljamo koja bi nam najviše odgovarala. Naravno, sve sad najviše ovisi o financijama – ističe Mikulandra te posebno napominje kako bi novi iskorak trebao doživjeti još jedan za JK Orsan vrlo bitan projekt.

Čeka se građevinska za hangar
-Podnijeli smo Dubrovačko-neretvanskoj županiji zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za hangar za male brodove, koji nam je već dugo u planovima. Čekamo tu dozvolu svaki dan i nadamo se uskoro početi s izgradnjom. Taj hangar nam je važan jer bi njegovom izgradnjom naši mladi jedriličari puno dobili na vremenu tijekom treninga. U novom hangaru neće morati svoje jedrilice sastavljati i rastavljati, već bi ih samo oprali i spremili. Naravno, sve to također ovisi o financijama – tvrdi Mikulandra. Zanimalo nas je također je li JK Orsan podnio žalbu na sudsku odluku o svojoj tužbi za građevinsku dozvolu dubrovačke Marine Frapa.
-Nismo se žalili, niti ćemo se žaliti na sudsku odluku. Bilo nam je bitno na sudu obraniti dio koji je bio sporan, prolaz kroz naše ‘dvorište’ i taj dio smo osigurali. Krenuli smo u pregovore s vlasnikom Marine Frapa Franjom Pašalićem. Čekamo da dođe u Dubrovnik pa ćemo svi skupa sjesti za stol. Jedriličarski klub Orsan, Veslački klub Neptun te Marina Frapa. Mislim da moramo biti partneri. Zato pripremamo taj sastanak, gdje ćemo pokušati dogovoriti neke stvari – zaključuje Mikulandra.

 

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist