Grad

Komunalni redari zaobilaze Vićanovu parcelu!

Janjinska ulica smeće

Pero Vićan, odnosno njegova tvrtka Dubrovačko primorje ima pravo korištenja na tri čestice zemlje u Janjinskoj ulici, čiji su stanovnici izrazili bojazan od moguće zaraze zbog štakora, te legla zmija koje su viđene i ubijene u ulici.

Parcele u privatnom vlasništvu, među kojima su i one koje koristi Vićanova tvrtka, zarasle su pa stanari strahuju i od mogućih požara u vrućim ljetnim danima. Grad Dubrovnik, točnije zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, upoznat je s komunalnim problemima u ovoj ulici više od mjesec dana, no nije se reagiralo dok mediji nisu dignuli prašinu. Opravdanje su pronašli u činjenici da je riječ o privatnim zemljištima, koja su sami vlasnici dužni očistiti. No, činjenica je da komunalne službe Grada u drugim sličnim slučajevima reagiraju na način da obave radove uređenja, najčešće podšišaju grane koje strše na javnu površinu s privatnih zemljišta, te vlasniku uredno dostave račun za obavljen posao. Jesu li se u Janjinskoj zatvarale oči budući da je riječ o bivšem gradskom vijećniku Peru Vićanu?

Što su na sve ovo rekli iz Grada Dubrovnika, te zašto se pravi razlika u namjeni zemljišta pročitajte u tiskanom izdajnu DuLista!

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist