Grad

Kompletirane virtualne panoramske slike Grada

Kompletirane virtualne panoramske slike Grada

Na web-stranici Turističke zajednice grada Dubrovnika kompletirane su virtualne panoramske slike grada, još jedna atraktivna multimedijalna opcija, projekt započet u 2013. godini kad je postavljeno prvih četrnaest panorama.

Autor je poznati hrvatski fotograf Igor Tomljenović, koji je radio u vodećim hrvatskim dnevnim i tjednim tiskovinama, da bi karijeru nastavio u Australiji, gdje je diplomirao i magistrirao teoriju moderne umjetnosti i fotografiju. Dobitnik je Kodakove titule fotografa godine za Aziju i Australiju i autor je niza samostalnih izložbi.

Poznat je i kao likovni kritičar za Artnet Academy, autor je nekoliko umjetničkih knjiga u Japanu, te organizator velikih likovnih izložbi u Zürichu, Londonu, Gold Coastu i Zagrebu (Muzej “Mimara”).

Suvremena tehnologija panoramske fotografije snima desetak fotografija u krug, da bi se posebnim postupkom pretapale jedna u drugu, te promatrač stječe dojam da se nalazi upravo na tom mjestu i da se okreće u svim smjerovima. Snima se u visokoj rezoluciji, pa je slika vrlo oštra, a uz nju se dodaju i alati poput zumiranja i kretanja.
Virtualni prikaz Dubrovnika u 360 jedinstven je pogled na ljepote stvarnog prostora u virtualnom svijetu interneta, a približit će Dubrovnik ne samo posjetiteljima koji imaju namjeru doći ovdje, već je namijenjen i onima koji žele upoznati nova odredišta putem svog ekrana
Na web-stranici TZ grada Dubrovnika ukupno je postavljeno 26 panoramskih šetnji starom gradskom jezgrom – od gradskih zidina, Straduna, ulice sv.Dominika, starog porta, palače Sponza, Kneževog dvora do Ateliera Pulitika, Umjetničke galerije, Prirodoslovnog muzeja i još niz drugih.

„Dubrovnik Virtual Tours“ možete pogledati ovdje

http://www.tzdubrovnik.hr/panorame/dubrovnik.html

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist