Zanimljivosti

KOMPLETAN POPIS Doznajte u kojoj će župi i kada koji (nad)biskup voditi misno slavlje!

KOMPLETAN POPIS Doznajte u kojoj će župi i kada koji (nad)biskup voditi misno slavlje!

Drugog dana Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, u nedjelju, 27. travnja mladi će sudjelovati na misnim slavljima u župama u kojima će biti smješteni.

Bit će to prigoda za međusobno upoznavanje, predstavljanje župnih i drugih zajednica iz kojih dolaze i razmjenjivanje iskustava vjerničkog života, javljaju iz Biskupije.
U nekim od župa mise će predvoditi (nad) biskupi koji sudjeluju na SHKM-u.

Tako će mons. Alessdro D’Errico, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, nedjeljnu euharistiju predvodit će u župi sv. Ane na Brgatu. Misa počinje u 10 sati
Mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik HBK, misu će predvoditi u župi sv. Križa u Gružu, na otvorenom prostoru u luci Gruž gdje se dan ranije slavilo središnje euharistijsko slavlje SHKM-a. Misa počinje u 10.30 sati.
Mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolita, nedjeljnu misu predslavit će u župi sv. Nikole u Čilipima, ispred crkve. Misa počinje u 10 sati.
Mons. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki, nedjeljnu misu će predslaviti u župi Presvetog Trojstva u Grudi, u sportskoj dvorani. Misa počinje u 10 sati.
Mons. Slobodan Štambuk, hvarski biskup, nedjeljnu euharistiju predvodit će u župi sv. Nikole u Cavtatu s početkom u 11 sati. Oltarni prostor bit će na brodu, a vjernici na rivi.
Mons. Ante Ivas, šibenski biskup, predslavit će euharistiju na igralištu na Ilijinoj glavici, u župi sv. Petra Boninovo. Misa počinje u 10 sati.
Mons. Ilija Janjić, kotorski biskup, predvodit će euharistiju u 11 sati u župi sv. Ilara u Mlinima, na mulu.
Mons. Dražen Kulteša, porečko-pulski biskup, u nedjelju u 11 sati predvodit će misu u župi sv. Marije Magdalene u Mandaljeni u Župi dubrovačkoj.
Mons. Vlado Košić, sisački biskup, u nedjelju će boraviti u župi sv. Vlaha u Stonu gdje će u 10 sati u Arcimunu predvoditi euharistijsko slavlje.
Mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, u nedjelju u 11 sati predvodit će euharistiju na igralištu u Gospinom polju u župi sv. Mihajla u Lapadu u Dubrovniku.
Mons. Nikola Kekić, križevački biskup, predslavit će nedjeljnu misu u župi sv. Spasa u Staroj Mokošici s početkom u 10 sati.
Mons. Ivan Penzeš, subotički biskup, predvoditi misu u župi sv. Obitelji u Novoj Mokošici. Misa počinje u 10.30 sati.
Mons. Mijo Gorski, pomoćni zagrebački biskup, nedjeljnu euharistiju slavit će s vjernicima župe sv. Marka u Korčuli. Misa u župnoj crkvi počinje u 10 sati.
Mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjalučki, predvodit će nedjeljnu euharistiju u župi sv. Vlaha u Slanom s početkom u 10 sati ispred samostanske crkve sv. Jeronima.
Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodit će euharistijsko slavlje ispred dubrovačke katedrale s početkom u 10 sati.
Na središnjem misnom slavlju SHKM-a u Gružu u subotu, 26. travnja, uz ove biskupe, u koncelebraciji će sudjelovati i mostarsko-duvanjski biskup mons. Ratko Perić, vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić, delegat riječkog nadbiskupa mons. Nikola Uravić, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons.Fabijan Svalina, te brojni svećenici.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist