Grad

Komemoracija za gospara Andra Kneževića sutra u JK Orsan

Komemoracija za gospara Andra Kneževića sutra u JK Orsan

Andro Knežević, legenda dubrovačkog i hrvatskog jedriličarstva tragično je nastradao u kasnim poslijepodnevnim satima ove nedjelje u lučici Orsan.

Komemoracija za gospara Andra održat će se ovog utorka u 12 sati u klupskim prostorijama JK Orsan, a posljednji ispraćaj u 15 sati na groblju Boninovo.

Gospar Andro je bio najstariji član Jedriličarskog kluba Orsan. 65 godina je aktivno jedrio, a 31 godinu na Orsanovoj legendarnoj jedrilici ‘Bobara’ s kojom je ostvario vrhunske rezultate, pritom osvojivši neke od najprestižnijih jedriličarskih regata. Jedrenju je naučio brojne Orsanove jedriličare, a svakodnevno je boravio u Orsanu gdje je svojim savjetima sudjelovao u radu Kluba. I nije bio samo legenda Orsana. Bio je jedan od najzaslužnijih za razvitak dubrovačkog i hrvatskog jedrenja. Dobitnik je nagrade za životno djelo Grada Dubrovnika (2003.) i Dubrovačkog saveza športova (2002.).

Uz veliku tugu, vijest o tragediji potvrdio nam je ove nedjelje sam predsjednik JK Orsan Marinko Mikulandra. Potresen nam je ispričao kako je gospar Andro skliznuo s broda i utopio se.

– Već je padao mrak, pala je rosa i bilo je sklisko. Odmah se skočilo za njim u more, ali bilo je kasno. I Hitna pomoć ga je skoro sat vremena pokušavala reanimirati. Ovo je velika tragedija za sve nas – rekao je Mikulandra, a redakcija DuLista izražava sućut obitelji gospara Andra Kneževića.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist