Aktualno

Kome treba stakleni neboder?!

Kome treba stakleni neboder?!

Nedavno osnovana Udruga Okvir za Zaton okupila je u Domu kulture znatan broj Zatonjana, kako bi i oni dali svoje mišljenje na predprogram prijedloga UPU-a Zaton Mali.

Ali i kako bi se čulo objašnjenje arhitekata koji su sudjelovali u njegovoj izradi, te članova Mjesnog odbora Zatona (bivšeg i sadašnjeg) koji su kao legalni predstavnici stanovnika sudjelovali na sastancima na kojime je o ovom UPU-u bilo riječ. Sve to čulo se na večerašnjem skupu stanovnika, no odaziv pozvanih je izostao, barem u prvih uru vremena unutra koje su članovi ove mlade udruge iznijeli svoj stav na predloženi plan.
Podršku im je dala i predsjednica Društva arhitekata Dubrovnik Marija Kojaković, dok se na njihovu predstavku očitovala i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor čije je pismo na skupu i pročitano, a možete ga poslušati u našem videu.

Predsjednica Udruge Okvir za Zaton Nina Nadramija istaknula je kako ovdje nije riječ samo o putovima, o kojima se govorilo na javnoj raspravi u lipnju, već i o poluotoku Bat za čiju su zaštitu još prije par godina stanovnici potpisivali peticiju, kao i o marini u Solinama, o zaštiti ljetnikovaca ( neki jesu pod zaštitom, a s nekih je ona skinuta, istaknula je Nadramija) poviše kojih je vrlo moguće da će stanovnici umjesto pitomog krajobraza, rekla je Nadramija, gledati četverokatnicu sa staklenom fasadom.

Podršku im je dala i predsjednica Društva arhitekata Dubrovnik Marija Kojaković, dok se na njihovu predstavku očitovala i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor čije je pismo na skupu i pročitano, a možete ga poslušati u našem videu

Najviše kritika upućeno je predstavnicima stanovnika, odnosno Mjesnom odboru čiji su predstavnici i članovi u nekoliko navrata pozivani da se obrate skupu građana i objasne im 'što su radili dok je ovakav prijedlog rađen, za što stanovnici nisu imali pojma'.

Na kritiku kako je kasno za primjedbe, Nadramija je pak istaknula kako se još uvijek sve može popraviti. Udruga zapravo želi da se pred investitore postavi brana, odnosno uvjeti kako se i koliko može graditi. Zapravo, prema riječima jednog člana udruge, oni nisu protiv gradnje, nego protiv ovakvog planiranja gradnje. Žele manji postotak izgrađenosti i manju visinu izgradnje.

Ne možemo imati i turizam i prekomjernu gradnju – zaključio je jedan od članova udruge Okvir za Zaton. 
Članovi udruge napravili su i kako su ih sami nazvali karikature onoga što bi se moglo dogoditi u Zatonu ukoliko se predloženi UPU i usvoji.

Nismo ni masoni, ni tajne sekte. Radimo za boljitak Zatona – poručila je Nina Nadramija, dodavši kako su svi sastanci udruge otvoreni za svakoga.

http://www.youtube.com/watch?v=2gWH9I-XexI&feature=player_embedded

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist