Grad

KOME SE POGODUJE NA LOKRUMU? UPRAVNO VIJEĆE: Natječaji otvarani prije roka!

KOME SE POGODUJE NA LOKRUMU? UPRAVNO VIJEĆE: Natječaji otvarani prije roka!

Događaju li se mutni poslovi u JU Lokrum ovih dana – pitanje je koje se nameće nakon posljednjih događanja, a poglavito vezano uz nedavno raspisani natječaj za ravnatelja. Naime, nakon što je gotovo utiho raspisan natječaj za ravnatelja, na koji je doznajemo pristiglo pet prijava, lako bi moglo doći do njegova poništavanja zbog nepravilnosti, a ostaje vidjeti hoće li reagirati i policija.

Naime, prema zapisniku Upravnog vijeća Lokruma sa sjednice održane 10. lipnja 2015. godine, koji je u posjedu DuLista, komisija u sastavu Marina Vučković Matić, Josip Zedniček i Zoran Obradović (koji je na sjednici sudjelovao telefonski) utvrdila je kako je jedna od pristiglih kuverata ranije otvarana!?
Predsjednik Upravnog vijeća Lokruma Zoran Obradović potvrdio nam je u telefonskom razgovoru kako je komisija izrazila sumnju u otvaranje kuverte no tvrdi, kako se natječaj nije mogao komprimitirati jer su sve kuverte stigle zadnja dva dana natječaja.

– Nisam osobno sudjelovao u otvaranju pristiglih ponuda već telefonski pa se uživo nisam mogao uvjeriti u izgled kuverte za koju su ostali članovi UV utvrdili da postoji mogućnost kako je bila otvorena prije nego je došla pred Upravno vijeće. Isto je prije otvaranja unijeto u zapisnik o otvaranju prijava, a kada je utvrđeno kako je prijava bila pravovaljana odnosno kako ništa nije nedostajalo od potrebnih dokumenata ista je prihvaćena – rekao je Obradović, a na upit je li moguće da je netko na taj način mogao imati koristi unaprijed znajući Plan i program rada drugog kandidata, Obradović kaže kako to nije mogućnost.

– Sve kuverte pristigle su u ponedjeljak i utorak, a otvaranje dokumenata je bilo u srijedu. To pouzdano znam iz administracije Javne ustanove, stoga se takvo nešto nije moglo dogoditi jer bi to značilo da je netko morao naknadno poslati svoju prijavu pa bi ista bila izvan roka i odbijena – odgovara Obradović te ističe kako s obzirom da sporna kuverta nije ‘ležala’ u ladicama JU Lokrum ”postoji realna mogućnost da je pošiljatelj i sam ponovno otvorio, a potom zalijepio kuvertu prije slanja”.
Obradović naglašava i kako je na sjednici UV održanoj prije raspisivanja natječaja za ravnatelja odlučeno kako će se kandidatkinjama i kandidatima bodovati životopis, Program rada te usmeni intervju koji je, kako doznajemo zakazan za početak srpnja.

Inače, JU Lokrum trenutno kao vršitelj dužnosti ravnatelja vodi Mario Tevšić. Novog ravnatelja, mjesto na koje se prijavio i sam Tevšić, predlaže Upravno vijeća, a potvrđuje Gradsko vijeće Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist