Grad

“Kome će zaposlenik Kukuriku koalicije objasniti rušenje proračuna? Članovima HDZ-a ili šefovima?”

Vlahušić, Franković

Što se mene osobno tiče izbori su najbolje rješenje za Grad – kazao je danas u najavi sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Andro Vlahušić.

– Voditi grad s ovakvim rezultatima, a ne imati političku potporu, onda nema razloga biti gradonačelnik, niti nam treba takvo Gradsko vijeće. Ako ispunjate želje, primate pohvale ministara, a nemate političku potporu, što će vam onda pozicija koju imate. Onda ste u stalnom ratu. Mogao sam ne poslati Proračun i odlučiti da se sruš Gradsko vijeće. Ali bi li to bilo korektno prema građanima? Imam osobnu odgovornost prema ljudima ovog grada – zaključio je Vlahušić.

– Hoće li gradski vijećnici prihvatiti proračun je njihova samostalna odluka. Ako ne žele prihvatiti, raspušta se Gradsko vijeće i slijede novi izbori. Ali moraju onda reći što ne valja i zašto dosad nisu imali nijedan prijedlog. Zašto Mato Franković, zaposlenik Kukuriku koalicije, smatra da treba rušiti proračun? Kome će to objasniti? Članstvu HDZ-a ili onima koji su ga zaposlili? Treba imati dovoljno javnosti da se to kaže. Srušiti Vlahušića je legitimno, ali za to treba dobiti glasove građana. Želim im dobar izbor! – zaključio je Vlahušić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist