Aktualno

Koliko je neiskorištenih ‘kvadrata’ u našoj bolnici?

Koliko je neiskorištenih ‘kvadrata’ u našoj bolnici?

Koliko je neiskorištenih prostora u Općoj bolnici Dubrovnik?

Prisjetivši se svih potencijalnih, mogućih novih sadržaja – a spominjali su se i hospicij, i Sigurna kuća – od koje se odustalo… Odlučili smo provjeriti s koliko takvih prostora bolnica raspolaže, odnosno koliko se prostora unutar OB Dubrovnik nalazi neiskorišteno.

Radi se, doznali smo iz odgovora Uprave OB Dubrovnik, o više tisuća ‘kvadrata’. Podijeljeno po objektima, radi se o šest lokacija na kojima su neiskorišteni prostori. Na petom katu, u objektu D, tu je stacionar od 1650 četvornih metara, u istom objektu na šestom katu je također stacionar od 1400 četvornih metara. U objektu C, u niskom prizemlju, neiskorišteni su poslovni prostori kvadrature 180 četvornih metara, a tu se nalazi i prostor o kojem je DuList nedavno pisao, hvalevrijedna inicijativa koja će se uskoro ‘pretočiti’ u Polikliniku za zaštitu mentalnog zdravlja djece, na ukupno 196 četvornih metara, sa svim potrebnim sadržajima za djecu i roditelj

e. Kako nam je nedavno istaknuo sam ravnatelj Bekić, ‘važno je da se pozitivna ideja realizira’, a Poliklinika će biti namjenjena svoj djeci koja imaju bilo kakve smetnje psihološkog profila, smetnje čitanja, autizam… Sve što spada u psihološku sferu. Za Polikliniku je, podsjetimo, OB Dubrovnik uputila pismo namjere zakladi Blaga djela.

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist

Zoran Milanović: ‘Ovo je čisti puč! Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako’

Dulist