Kultura

Kolarin proslavio prvi rođendan

Kolarin proslavio prvi rođendan

Kazališna družina Kolarin proslavila je večera u hotelu Libertas Rixos prvu godišnjicu svog postojanja.

Družina je osnovana 18. listopada, a čine je dijelom članice kazališne družine Ariel koje su se željele i dalje se baviti amaterskom glumom.

– Prvi naš nastup bio je sa skečom prilikom predstavljanja knjige Iva Rudenjaka “Stolovi i stočići” 5. prosinca, a napisala ga je i režirala Paola Držić Zekić. Ubrzo se prišlo radu na predstavi “Šporka kanastra” koja je odigrana ukupno 11 puta, od čega smo imali i jedno gostovanje. S obzirom da se pripremamo za nove premijere, prije tjedan dana imali smo audiciju, na koju se prijavilo 20-ak naših sugrađanki i sugrađana. Moram reći da je na audiciju došao velik broj vrlo kvalitetnih amatera, od kojih će većina biti nosioci naših novih uloga- ističe tajnik Kazališne družine Kolarin Nikša Bender te najavljuje i novu premijeru:

– 1. studenog počinjemo s probama hrvatske praizvedbe našeg sugrađanina Borisa Njavra pod nazivom “Ispod Svete Marije”, a režija je povjerena velikoj Žuži Egreny. Nadam se da ćemo do kraja godine održati premijeru – dodaje Bender. Na današnjoj proslavi potpisana je i povelja o suradnji između Kazališne družine Arijel i hotela Libertas Rixos.

– Riječ je o prvoj povelji takve vrste u Hrvatskoj, i njenim potpisivanjem smo riješili pitanje prostora za probe. Naime, hotel Libertas Rixos ustupit će nam prostor za pripremu predstava kao i scenu za izvođenje amaterskih predstava – zaključuje Nikša Bender dodajući kako će ova družina time moći ugostiti i ostale amaterske družine iz drugih dijelova Hrvatske.

Nakon prigodne proslave  i osvrta na jednogodišnji rad, izvedena je i ekološka komedija Jasena Brajlovića “Bitka za Neretvu” u izvedbi kazališta Mariani iz Ploča. A našoj kazališnoj družini Kolarin, uz puno dobrih predstava, i mi čestitamo prvi rođendan!

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist