Grad

Koji su izazovi volontiranju mladih u Dubrovniku?

Volonteri Bonsai

U organizaciji Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai, u sklopu projekta inVOLONTIRAMse! danas je na Sveučilišnom kampusu održan okrugli stol “Izazovi i prilike volontiranja mladih u Dubrovniku”.

Gosti izlagači bili su izvršna direktorica Volonterskog centra Osijek i predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva Lejla Šehić Relić, stručni savjetnik za analitiku, statistiku i informatiku pri HZZZ-u Vedran Kastrapeli, voditelj Udruge mladih Orlando Siniša Dragutinović, viši savjetnik u Odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Marko Grgurević, predstavnica Crvenog Križa Dubrovnik Dragica Burđelez te studentica iz Poljske na ERASMUS razmjeni na Sveučilištu u Dubrovniku Agata Mazepus.

Gosti okruglog stola su prezentirali su iskustva i rezultate svog dosadašnjeg rada na aktivnom uključivanju mladih u svijet volonterstva. Volontiranje osoba mlađih od 15 godina obuhvaćeno je odgojem za volonterstvo koje je jedno od ključnih točaka promicanja vrijednosti volonterstva za mlade kroz obrazovne ustanove te sastavni dio građanskog odgoja čija se implementacija uskoro očekuje.

Motiviranost građana, a posebice mladih osoba, za volontiranje uskoro će biti nadograđena mogućnošću izdavanja potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje od strane organizatora volontiranja, a na prethodni zahtjev volontera (ukoliko je riječ o dugotrajnom volontiranju tj. minimalno tri mjeseca). Potvrda preuzima europski okvir ključnih kompetencija koje se prepoznaju i ujedno vrednuje iskustvo, znanja i vještine stečene putem neformalnog i informalnog učenja.

Naglasak je stavljen na važnost rezultata i vrijednosti volontiranja koje su podjednake za pojedinca i društvo u cjelini te predstavljaju moć transformacije zajednica i društava u socijalnim krizama.

Više o Potvrdi o kompetencijama stečenim kroz volontiranje možete naći na stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih.

Pročitajte još

Od četvrtka privremena regulacija prometa od Minčete do zgrade Grawea

Dulist

Uređeno dječje igralište kod pedijatrijske ambulante u Mokošici

Dulist

ZBOG PLANA UPRAVLJANJA Gradski kotar Grad poziva na zbor građana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija