Hrvatska

Koji su Dubrovčani najveći donatori HDZ-a?

Koji su Dubrovčani najveći donatori HDZ-a?

HDZ je od svih stranaka u prvoj polovici godine skupio najviše donacija, i to 4,1 milijun kuna.

Više od tisuću pravnih i fizičkih osoba uplaćivalo je iznose od 100 kuna, pa do 200.000 kuna. Uglavnom je riječ o članovima stranke, no među izdašnijima su se ovaj put pokazali lokalni HDZ-ovci, što ne čudi zbog nedavno održanih lokalnih izbora, kako prenosi Globus.

Među najizdašnijim darivateljima bio je vlasnik trgovine Pemo, poduzetnik Lovorko Milošević. U nekoliko navrata uplaćene su izdašne donacije je ukupno HDZ-u donirano čak 140.000 kuna. A veće iznose su donirali i HDZ-ovci koji obnašaju dužnosti u lokalnim organizacijama među kojima su posebno izdašni bili Dubrovčani.

Tako je novi ravnatelj Lučke Uprave Dubrovnik, Blaž Pezo, koji je u svibnju, dva mjeseca nakon što je postao ravnatelj, uplatio ukupno 15.000 kuna. Zanimljivo je kako su evidentirane dvije njegove uplate, ali s različitim imenima. Na jednoj se navodi da je donaciju od 10.000 kuna uplatio Blaž Pezo 19. svibnja, a istog datuma donaciju od 5000 kuna sa iste adrese uplatio je, kako stoji u HDZ-ovu financijskom izvješću, Pero Blaž. No, da je riječ o istoj osobi, ali s dva imena, pokazuje isti OIB.

Nadalje, četiri tisuće kuna stranci je donirao dubrovački HDZ-ovac Davorko Obuljen, koji je bio jedan od kandidata za šefa Hrvatske turističke zajednice. Isti iznos od četiri tisuće kuna uplatio je HDZ-u i Nerman Đugum koji s Obuljenom radi u tvrtki Du&Da trade.

Izdvojimo kako je na listi najvećih donatora HDZ-a je i tvrtka iz Lukšićeve grupacije koja je organizator teniskog turnira ATP Croatia Open u Umagu, a radi se uplaćenom iznosu od 100.000 kuna.

Više možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist