Grad

Koje ulice će biti zatvorene tijekom biciklijade od Gruža do Pila?

Koje ulice će biti zatvorene tijekom biciklijade od Gruža do Pila?

Povodom Europskog dana bez automobila, koji se tradicionalno obilježava u ponedjeljak 22. rujna, Grad Dubrovnik u suradnji s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom organizira grupnu vožnju biciklima na relaciji Luka Gruž – Pile.

Start biciklijade je na parkingu Luke Gruž (parking za autobuse, odmah preko puta kružnog toka) u 18 sati dok se dolazak na Pile očekuje u 18.20 sati.

Iz Grada Dubrovnika stoga pozivaju Dubrovkinje i Dubrovčane svih generacija da na svojim biciklima dođu u Luku Gruž u ponedjeljak 22. rujna. Poželjno je da se svi sudionici okupe najkasnije do 17.45 sati.

Iz Gradske uprave također napominju kako će se tijekom trajanja vožnje (od 18 do 18.20 sati) za sav promet zatvoriti sljedeće ulice: Obala pape Ivana Pavla II., Obala Stjepana Radića, Ulica Nikole Tesle, Žuljanska ulica, Ulica dr. Ante Starčevića i Ulica branitelja Dubrovnika.

– Cilj ove manifestacije je promocija biciklizma kao ekološki prihvatljivog i zdravog načina kretanja gradskim središtima, a ujedno i potpora aktivnom načinu života i rekreaciji. Isto tako, akcijom se ohrabruje povratak pješaka, biciklista i javnog prijevoza u gradska središta, što je u potpunoj suglasnosti s politikom Grada Dubrovnika, a i u skladu s Prometnom studijom – poručuju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist