Aktualno

Koje sve nekretnine ONI imaju

Vlada RH

Ministar financija Slavko Linić ne odustaje od namjere da ove godine predloži, a od iduće uvede, novi porez na imovinu.

Nekretnine se u nas već oporezuju s pet vrsta poreza: na kuće za odmor, na dohodak od najma, na dohodak od prodaje, na promet pri nasljeđivanju i darovanju i na promet u slučaju kupoprodaje nekretnina.

Ministarstvo financija, piše Večernji.hr, još nije nikome dostavilo radnu verziju zakona, a u javnosti se vrti niz varijanti, od toga da se porez ne bi plaćao na nekretnine u kojima se živi do toga da bi sve nekretnine do 100.000 eura bile oslobođene poreza, a na vrijednost veću od te obračunavale bi se dvije porezne stope: s 0,5 posto oporezivale bi se dodatne nekretnine u vrijednosti od 100 do 200 tisuća eura, a s 1-2 posto vrijednost imovine veća od 200.000 eura. Bila bi i razlika služi li imovina za stanovanje, odmor, poslovanje, iznajmljivanje ili je neiskorištena. Linić dodatno upire prstom u zemljište i lobije koji navodno blokiraju gospodarsku aktivnost i čekaju da im cijene narastu.

I dok Linić 'kuha' novi zakon pogledajte koje sve nekretnine imaju današnji članovi vlade:

Neven Mimica – Vlasnik je stana u Zagrebu površine 60 četvornih metara i kuće za odmor od 80 kvadrata u rodnim Mimicama.
Radimir Čačić – Ima stan u Zagrebu, apartman u Sloveniji, dio imanja, kuću u Varaždinu i dvije ruševne u Dubrovniku.
Mirando Mrsić – Suvlasnik je kuće u Zagrebu od 370 četvornih metara te pola kuće u Staroj Podgori od 120 četvornih metara.
Vesna Pusić – Ima četvrtinu kuće u Zagrebu (200 kvadrata) te kuću za odmor u Istri od 60 četvornih metara. Suprug joj ima stan.
Zoran Milanović – Nema vikendicu na moru, ali zato ima zajedno sa suprugom dva stana u Zagrebu od 139 i 127 četvornih metara.
Slavko Linić – Ministar financija u Kraljevici ima kuću od 68 četvornih metara te dva stana u Rijeci – od 63 i pol i 63 kvadrata.
Željko Jovanović – Još jedan ministar s mora, točnije iz Rijeke, nema vikendicu, ali zato ima dva stana u Rijeci – od 75 i 85 kvadrata.
Ranko Ostojić – U obiteljskoj kući u Splitu ima stan od 51 kvadrat, a u selu Vukčkovići kod Dugopolja seosku kuću od 87 kvadrata.
Tihomir Jakovina – Ima kuću u općini Bukovlje površine oko 140 kvadrata, a suvlasnik je i roditeljske kuće u Slavonskom Brodu od 235 četvornih metara.
Orsat Miljenić – Posjeduje dva stana u Zagrebu, jednog od stotinjak, a drugog od pedeset kvadrata. Vlasnik je i zemljišta na Braču.
Andrea Zlatar – Ima stan od 72 četvorna metra u Zagrebu te pola kuće od 76 kvadrata u Trstenu kod Dubrovnika.

 
 

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist