Sport

KOBEŠĆAK “Za prvi put dobro, nema mjesta euforiji”

Vjekoslav Kobešćak

Zadovoljan sam pobjedom, pristupom igrača u koje nisam sumnjao, kao i s posjetom i podrškom s tribina – rekao je nakon utakmice trener Juga Vjeko Kobešćak.

– Bila je izuzetno fizički zahtjevna utakmica, u nekim situacijama smo bili plivački dosta slabi i zbog važnosti su igrači malo ‘izgorjeli’, ali je u tim trenucima Primorje izgubilo brzinu napada. A to je bio prvenstveno rezultat naše fantastične obrane, na čelu s Bijačem. Imali smo slobodan napad i jako sam s njim zadovoljan, bez obzira što nismo zabili možda i više golova, ali Vićan je bio raspoložen, pogotovo na početku utakmice – izjavio je Kobešćak.

– Za prvi put dobro, ali ne vidim nikakav razlog za euforiju ili stvaranje slike o fantastičnoj utakmici. Ima tu još dosta stvari koje bi trebalo popraviti, jer je u dosta situacija bilo jasno da nismo sinhronizirani – dodao je Kobešćak.

Istaknuo je kako je od igrača u pripremi utakmice očekivao čvrstinu u obrani, a onda i vratar ima sigurnost.
– Mislim da je Bijač bio fantastičan, budući da je tek jučer skočio u bazen nakon gripe, imao sam malo strah da ne ‘izgori’. Imali smo povremeno bržu tranziciju, povremeno smo bili ‘u blatu’. Važno je da su ginuli jedan za drugog, podržavali se s klupe. Onda momčad s ovako kvalitetnim pojedincima odigra ovakvu utakmicu – rekao je Kobešćak, zadovoljan i reakcijom publike.

– Od prve minute su nas podržavali, bilo je odlično. Vratili smo tog ‘igrača’, tu podršku koju smo bili izgubili. Nadam se da je ovo povratak atmosferi koju sam često ovdje znao doživjeti. Pa i u trenucima kad momčadi ne ide, a bit će takvih jer su protivnici fantastični, podrška je bitna. Ovo je veliki klub, a takvi moraju biti i navijači – istaknuo je Kobešćak.

S druge strane, trener Primorja Ivan Asić nije bio zadovoljan utakmicom.
– Bio je to naš zaslužen poraz, nismo iskoristili svoje prilike na početku utakmice. Bilo je dosta brzopletih šuteva, generalno loše odigrana utakmica. Previše smo igrali statično, Radu je promašio neke zicere. Ne tražim krivce sa strane ali suđenje nije bilo dobro. U jednom trenutku 8-3 omjer isključenja, a kad je ogled bio odlučen suci su to izjednačili – izjavio je nakon utakmice trener Primorja Ivan Asić.

Pročitajte još

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist