Sport

KOBEŠĆAK USUSRET OLYMPIACOSU ‘Ovo je jedan izazov za nas’

KOBEŠĆAK USUSRET OLYMPIACOSU 'Ovo je jedan izazov za nas'

Povodom utakmice osmog kola LEN Lige prvaka protiv Olympiacosa, koja je na rasporedu u srijedu 7. veljače, u prostorijama VK Juga CO održana je press konferencija.

Na konferenciji su govorili trener prve momčadi Vjekoslav Kobešćak, kapetan Marko Bijač te Xavi Garcia.

– Prošao je prvi dio natjecanja u skupini i slobodno možemo reći kako nismo zadovoljni trenutačnim plasmanom niti osvojenim brojem bodova – istaknuo je na samom početku svog obraćanja Vjekoslav Kobešćak te dodao kako ako to žele promijeniti, treba im ‘pobjeda protiv Olympiacosa’.

– Ili bolje bolje reći pobjede u nastavku natjecanja. Protiv Olympiacosa je to u svakom slučaju najteže. Odigrali smo jednu utakmicu protiv njih prije desetak dana koja je otišla na njihovu stranu. Čini mi se kako smo imali priliku dovući utakmicu u našu korist, kao i u svim utakmicama ove sezone u Ligi prvaka koje smo izgubili, no to nismo iskoristili. Nismo dovoljni zreli u ovoj sezoni za takve pothvate – rekao je Kobešćak te je istaknuo kako će utakmica u Gružu biti još ‘teža nego što je bila u Ateni’.

– Ovo je jedan izazov za nas kako bismo se posložili i bili bolji nego prije – kazao je Kobešćak te dodao kako je Jugova igra nakon zimske pauze u ‘uzlaznoj putanji’.

– Nažalost, nismo nagradili sami sebe jednim dobrim rezultatom u Ateni. Ni tamo nije bilo sve loše s naše strane, bilo je i dobrih stvari koje moramo nadograđivati dalje. Stvar je da se postavimo mentalno drukčije prema svim tim izazovima. Evidentno je kako smo u ključnim trenucima utakmice u određenoj blokadi, kočnici… Naknadnom analizom utakmice došao sam do saznanja kako smo imali 9 izbačaja u nizu – rekao je Kobešćak te komentirao činjenicu kako je u Ateni bilo čak 29 isključenja rekavši kako je to bilo ‘pretjerivanje’.

Najbolji vaterpolist Europe i kapetan Marko Bijač istaknuo je kako su se za ovu utakmicu dobro pripremili, i fizički i psihički.

– Sigurno je kako očekujem iznimno tešku utakmicu. Mislim kako Olympiacos ima prostora za odigrati kvalitetnije nego u Ateni, no sigurno je kako će s naše strane biti potrebna dosta bolja igra. Ova utakmica ovisi o više stvari, prvenstveno o sudačkom kriteriju, kvaliteti obrane koju ćemo uspjeti odigrati. Igrali smo više puta s njima te možemo reći kako su to bile fizički naporne utakmice, a takvu utakmicu očekujemo u srijedu – rekao je Bijač i istaknuo kako se nada da će drugi krug Lige prvaka otvoriti uspjehom.

– Potreban nam je jedan kontinuitet igre kroz cijelu utakmicu kako bismo pobijedili jednog ovakvog protivnika – kazao je Bijač.

Xavi Garcia je rekao kako ne mogu biti zadovoljni trenutnim stanjem, no moraju ostati – pozitvni.

– Bit će teško. Svaka utakmica je važna, no ovu smatramo finalnom, kao i svaku iduću. Moramo se skoncentrirati i igrati jaku obranu. Bitno je da nam ne ‘pada’ igra i da držimo ritam cijelu utakmicu – rekao je Garcia.

Vrijedi dodati kako su pozdravili i mlade igrače iz vaterpolskog kluba Marsonia koji su došli u Dubrovnik na petodnevni trening što je dokaz dugogodišnje dobre suradnje između ova dva kluba. Jedan od razloga njihovog dolaska je i utakmica protiv Olympiacosa u kojoj našim Jugašima želimo puno sreće!

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist