Sport

Kobešćak s mladim pojačanjima kreće s pripremama za novu sezonu

Kobešćak s mladim pojačanjima kreće s pripremama za novu sezonu

Nakon najuspješnije sezone u povijesti VK Jug CO, prva momčad kreće s pripremama za novu sezonu.

Trener Vjekoslav Kobešćak zakazao je početak priprema za 11. srpnja kada je predviđeno prvo okupljanje na gruškom bazenu. U prvoj fazi, Kobešćak na raspolaganju neće imati igrače koji su na pripremama reprezentacije za predstojeće Olimpijske igre u Riju, Marka Bijača, Mara Jokovića, Lorena Fatovića, Luku Lončara, Marka Macana i Xavija Garciju, tek nekolicinu onih koji su nedavno u Budimpešti osvojili naslov prvaka Europe, ali će se radu s prvom momčadi priključiti i najperspektivniji igrači iz mlađih juniora i juniora.
U prvoj fazi radilo bi se na adaptaciji mladih igrača za ulaz u seniorsku selekciju te na održavanju forme i tjelesne spreme kod seniorskih igrača.

-To je prva faza priprema u kojoj ćemo uključiti veći broj mlađih igrača od kojih većina nije imala kontakt sa seniorskom selekcijom. Radit ćemo na njihovoj adaptaciji za rad sa seniorima. Ovaj popis nije konačan, on se može proširivat ili skraćivat, ali s ovim imenima ulazimo u početnu fazu pa ćemo vidjet kako će to izgledat. Vrlo je važno stvarati širinu kroz domaći kadar, a hoće li svi ti igrači jednog dana zaigrati za prvu momčad to u ovom trenutku ne znamo, ali se definitivno nadamo da neki od njih hoće – kazao je Kobešćak.
Predviđeni su treninzi u Gružu do zatvaranja bazena 25. srpnja, a nakon toga koristila bi se plivališta Gusara, Cavtata te poligoni za suhi trening po cijeloj županiji.

Na Kobešćakovom popisu nalaze se sljedeći igrači:

Vratari: Toni Popadić (1994.), Toni Jarak (1998.), Antonio Vukojević (2000.)

Bekovi: Hrvoje Benić (1992.), Nikola Pavličević (1997.), Marko Žuvela (2001.)

Centri: Mavro Farčić (2000.), Leo Cukrov (2002.)

Vanjski: Paulo Obradović (1986.), Marko Ivanković (1991.), Jacob Merčep (1998.), Filip Kržić (2000.), Petar Pejić (2000.), Kristijan Čulina (2000.), Ivo Brailo (2000.), Maroje Vidosavljević – Vučić (2000.), Miho Lončarić (2001.), Boris Ivaniš (2001.)

Izvor: www.jug.hr

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist