Sport

KOBEŠĆAK PREUZEO KORMILO „Strast Grada za vaterpolom nam je vjetar u leđa!“

KOBEŠĆAK PREUZEO KORMILO „Strast Grada za vaterpolom nam je vjetar u leđa!“

Ovo je zona visokog rizika. Ambicije su uvijek velike. Ovdje se ne traži samo pobjeda, nego visoka pobjeda. Nadam se da ću iskoristiti priliku koja mi je ponuđena – izjavio je novi trener VK Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak na jutrošnjem predstavljanju.

Zahvalio se Kobešćak svom bivšem klubu HAVK Mladost na dugogodišnjoj suradnji, kao i bivšem treneru Juga Mihu Bobiću, inače njegovom prijatelju, na predanom radu s prvim timom Juga.
– Čeka nas puno izazova u kratkom vremenu do kraja sezone i učinit ćemo sve da odgovorimo na najbolji mogući način i da ono što je kao cilj stavljeno pred nas, a u slučaju Juga to su samo i jedino trofeji, ostvarimo i donesemo ih u Dubrovnik – rekao je Kobešćak.

– Moj dolazak je velika promjena za mene, ali i najmanja moguća. Nakon Mladosti i Zagreba, Jug i Dubrovnik su sredina koju najbolje poznajem. Jako puno vremena sam tu proveo, znam puno ljudi, imam puno prijatelja. Ako sam koga analizirao kroz zadnjih 25 godina, onda je to bila momčad Juga – istaknuo je Kobešćak, koji je najavio i sutrašnju utakmicu s Primorjem.

– Kritika je najmanje što nam sad treba. Treba nam malo vjere u sebe. Momčad je psihološki ispod razine potrebne za ciljane želje i ambicije. Kad to podignemo, onda možemo razgovarati o protivnicima i taktici. Želim da momčad ‘prodiše’, plivački se digne, jer je bilo očito da su malo sporiji. Primorje igra najbolji vaterpolo u Europi i protiv svih protivnika imaju odgovor na sve, ali to ne znači da mi nemamo svoje kvalitete i da nećemo pokušati ići na pobjedu – izjavio je Kobešćak, koji očekuje pozitivan odnos navijača prema njemu, inače po majci Konavljaninu.

– Na igračima je i na klubu da dojam ostane što duže. Za mene ovo nije šok dolazak, jer sam među poznatim ljudima. Strast koja u Gradu vlada za vaterpolom je fenomenalna i nadam se da će to biti nama vjetar u leđa – rekao je Kobešćak, dodavši kako će mu pomoćnici na klupi biti Mile Smodlaka i Frano Karač, dok će s vratarima raditi Maro Balić.

– Moguće je da ćemo u rad prve momčadi uključivati i druge trenere Juga, ovisno o njihovim obvezama. Karač će i dalje raditi s kadetima, a u idućih deset dana vidjet ćemo kako će to sve skupa funkcionirati. Kondicijski trener bit će Srđan Milić – izjavio je Kobešćak.

– Ova generacija uspjela je potrošiti sve naše trenere, ali isto tako je od nekih napravila trenera. Medalja uvijek ima dvije strane – rekao je predsjednik VK Jug Croatia osiguranja Lukša Jakobušić, dodavši kako klub u novu epizodu ulazi vrlo pozitivno.

– U igri smo za tri trofeja, plasirali smo se na Final4 Regionalne lige, blizu smo Final6 u Ligi prvaka. Vjerujemo da nam Vjeko može dati dimenziju koja nam nedostaje. U ovom trenutku nemamo dvije najvažnije stvari – atmosferu, a od Radničkog ni navijače. I da imamo uspjeha, to nije to. Vjerujem da već sutra igrači mogu dobiti pljesak s tribina – istaknuo je Jakobušić, koji je komentirao i pisanja lokalnih medija o ponašanju pojedinih igrača Juga.

– To da ‘igrači smjenjuju trenere’ je poštapalica. Ako igrači dobiju palac dole, zar ne bi trebalo smijenit igrače? Ili predsjednik ili trener, ako dobije palac dole? Ali oni nisu dobili palac dole jer su to oni, iskusni igrači, jer su olimpijci, nego zato što se ne ponašaju jugaški. Igra u bazenu nije onakva na koju su nas navikli. Oni su sami osjetili da se ne trude dovoljno. Rezultatima smo zamaskirali određena ponašanja i nejugaške principe. Mi ne djelujemo jugaški. Vjeko se u Mladosti ponašao ‘jugaški’, u odnosu prema klubu, kao trener, i danas prema Mladosti. A mi smo tu prepoznatljivost izgubili, i to moramo vratiti. Smjena dva trenera u godinu i pol dana je moj poraz, poraz Uprave i svih nas u gradu, jer to nismo mi. Ali je činjenica da su nas igrači toliko puta razveselili. Sve što se dogodilo, dogodilo se radi njihovog odnosa. Ali ako se taj odnos promjeni, njima će se pljeskati – izjavio je Jakobušić.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist