Sport

KOBEŠĆAK NAKON UTAKMICE “Trebamo pisati peticiju za Perroneov ostanak, a Bijač je među tri najbolja vratara svijeta!”

KOBEŠĆAK NAKON UTAKMICE "Trebamo pisati peticiju za Perroneov ostanak, a Bijač je među tri najbolja vratara svijeta!"

Vratari su igrači utakmice, Bijač i Tempesti, bili su fenomenalni – ‘ispalio’ je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak po završetku meča s prvakom Europe, a potom dodao: Nisam nezadovoljan remijem!

-Nije lako igrati protiv Recca. Tempo igre je bio izuzetno jak i vidjelo se da je i jedna i druga momčad došla do granica plivanja i fizike. Drago mi je da smo držali ritam, u drugom dijelu utakmice smo čak malo i bolje plivali. Imali smo svoje prilike, posebno u drugoj četvrtini, ali nismo ih iskoristili – rekao je Kobešćak, dodavši kako se trebaju popraviti detalji u napadu, 1 na nula i peterci.

-Recco ima veću širinu i mogu držati ritam, ali smo dobro plivali, imali i kontre. Falila je mrvica gdje su oni malo bolje i sačuvali su neriješeno. Doduše, utakmica je mogla ići i na njihovu stranu – priznao je Kobešćak, istaknuvši još jednu sjajnu utakmicu Perronea.

– Vidjelo se koliko nam znači. Svi trebamo pisati peticiju da ostane još jednu sezonu! – ustvrdio je Kobešćak, koji nije htio posebno komentirati suđenje, koje je po mnogima bilo naklonjeno europskom prvaku.

-Treba pogledati neke situacije, posebno na kraju. I suci imaju strahopoštovanje prema Reccu. Teško je suditi izbačaj Ivoviću nad Vrljićem – primjetio je Jugov strateg, dodavši:

-Imamo dva centra koja su fantastično držali bekovsku liniju, kao i formaciju napada. To nije nimalo lako! – rekao je Kobešćak, koji je na kraju odao počast igraču utakmice, Jugovom kapetanu Marku Bijaču:

– Bijač nas je u nekim situacijama zadržao u igri. Za ovakve utakmice trebaš imat ‘ludi dan’ golmana, a Marku ovo nije imao ‘lud dan’. On je vrlo kvalitetan i ulazi u tri najbolja vratara na svijetu – rekao je Kobešćak, istaknuvši na kraju:

– Sitne slabosti Recca smo pronašli. Nitko nije nedodirljiv. Ovo je sport, treba vjerovati u sebe. Odradili smo dobru utakmicu, iako nam nije bila ključna. A kako igrat u Gružu ako ne svom snagom? Vidjeli smo da možemo. Idemo sad probat uzet Final 4! – zaključio je Kobešćak.

Igrač utakmice Marko Bijač nakon meča u kojem je zabilježio 12 obrana ponavlja:
– Užasno teška utakmica od prve minute. Puno smo se potrošili dok smo stigli zaostatak. A kad smo stigli, onda smo ušli u veliko plivanje gore-dolje. Užasno smo se iscrpili. Po meni, na kraju je nedostajalo i malo sreće. Imali smo dva promašena peterca i nekoliko izglednih prilika. Ali, treba biti realan i reći kako je 5:5 pošten rezultat. Dat ćemo sve od sebe u borbi za drugo mjesto protiv Szolnoka – istaknuo je junak utakmice Marko Bijač.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist