Sport

KOBEŠĆAK NAKON REMIJA ‘Hvatali smo ih po bazenu, bojali smo se kontranapada’

KOBEŠĆAK NAKON REMIJA 'Hvatali smo ih po bazenu, bojali smo se kontranapada'

Kad se pogleda cijela utakmica, ovaj remi nije za nas katastrofa, čak ne mogu reći ni da sam nezadovoljan. Barceloneta je imala priliku za pobjedu, a dvije i pol četvrtine su bili bolji. Nakon odličnog starta, prije svega obrambeno, ‘hvatali’ smo ih po bazenu- izjavio je nakon meča s Barcelonetom trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

-Ulazili su nam golovi, neki i sretno i spretno, pa smo se odvojili, ali nije bilo za očekivati da tako krene utakmica. Nakon time-outa sredinom druge četvrtine, kojeg sam zvao vjerojatno bespotrebno, počeli smo ih hvatati po bazenu. Imali smo još nekih perioda i dobrih momenata, ali smo izgubili igru. Hvatali smo njihovu kontru te na kraju, iako smo relativno dobro zatvorili Perronea, Vrlića i Munarriza, Perrone je izborio peterac nakon našeg igrača više te zabio gol. To je bio važan trenutak – smatra Kobešćak.

Procijenio je kako će, nakon pada u Moskvi te u Gružu, padova u nastavku sezone biti još, premda nije htio usporediti igru iz Gruža s porazom u Moskvi.
-Protiv Barcelonete smo odigrali puno bolje. S ovakvom bi igrom slavili u Moskvi. Fali nam svježine u rotaciji. Protiv brze ekipe smo se u napadu morali braniti od kontre. Nismo bili dovoljno aktivni, bojali smo se kontranapada, bili smo sterilni i njima prepustili inicijativu. Njihov vratar obranio je par šuteva, uključujući peterac, te su uhvatili priključak – zaključio je Kobešćak.

-Ovo je već druga utakmica u kojoj smo u prvom dijelu imali kontrolu i apsolutnu nadmoć. Jednostavno padnemo. Fizički sigurno nije pad, prije pad koncentracije ili strah od pobjede. Ne znam što nam se događa. Moramo analizirati utakmicu. Ovakvu igru ne može održati cijelu utakmicu, ali bi trebali barem održati kontrolu rezultata te mirno završiti meč. Sa 9:6 završiti na 9:9 kod kuće je gubitak bodova za nas – izjavio je nakon meča centar Juga CO Luka Lončar.

S Jugom u Gružu je uvijek teško. Kao momčad smo pokazali karakter kad smo s 5:1 stigli na 9:9. Nije to lako. Imali smo priliku za pobjedu, ali kad stigneš toliku razliku zadovoljan si i s remijem. To je Jug protiv kojeg je uvijek teško pa je remi za nas savršen rezultat – rekao je najbolji stranac u povijesti Juga te danas igrač CNA Barcelonete Felipe Perrone.

Njegov suigrač, nekad u Jugu a sad u Barceloneti, Josip Vrlić rekao je kako je njegova momčad nakon 5:1 i 7:2 jednostavno odlučila igrati.

-Ubrzali smo napad, krenuli još jače u kontru te nam se to vratilo. Zabili smo nekoliko lakih golova te smo se vratili u utakmicu. Jug nije realizirao peterac za tri razlike, a mi smo s odličnom obranom stigli do boda. Nakon 5 golova minusa moramo biti zadovoljni, jer smo mislili da smo izgubili sve šanse. Imali smo napad za pobjedu pa nam je žao za sva 3 boda, ali Jugu će u Gružu rijetko tko uzeti išta. Ovdje smo vratili bodove izgubljene protiv Olympiakosa – ustvrdio je Vrlić.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist