Sport

KOBEŠĆAK NAKON OBRANE TITULE ‘Zadovoljan sam trofejem i dominacijom, ali nisam igrom!’

VK Jug CO - Finale Prvanstva Hrvatske

Nismo bili pravi tri četvrtine, naša kvaliteta je na kraju isplivala. Zadovoljan sam trofejom i što smo dominatno završili sezonu, pokazali da smo najbolji. Ali imamo problema. U krizi je desna strana, centri također, malo i lijeva strana. To su upozoravajući pokazatelji za Final 6 – izjavio je nakon osvajanja naslova prvaka Hrvatske trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

-Plivački smo slabiji nego što smo bili, bez jakog kontranapada. Moramo biti bolji za Final 6. razgovarat ćemo o tome uskoro. Čestitam Mladosti na utakmici, a najveće čestitke mojim igračima koji su jednom trećinom riješili utakmicu – istaknuo je Kobešćak.

-Utakmica je sa subote pomaknuta na ponedjeljak. Onda smo bili mekani, a to se dogodi kad si dominantan. Da je Mladost bila prisebnija i da su došli kompletni možda bi utakmica do kraja bila u egalu. Sve je to utjecalo na nas – rekao je Kobešćak.

-U Budimpešti se ne možemo postaviti kao branitelj naslova jer nam je put do finala teži nego lani. Kvaliteta je jača nego lani, a mi moramo još podići igru za 20 posto da bi bili konkurentni Olympiakosu pa potom i ostalima – zaključio je Kobešćak.

-Stvorila se euforija da je osvajanje trofeja siguran posao. Mi smo nastavili dominaciju koju smo imali tijekom prvenstva. Drago mi je da je završilo u tri meča jer imamo još posla u Budimpeštu. Sve što smo radili došlo je na naplatu – izjavio je nakon susreta Maro Joković, koji je dodao kako će u Budimpešti biti ‘puno teže nego lani’.
-Realni smo, ne gledamo dalje od Olympiakosa – dodao je Joković.

-Nikad nije lako. Mladost je mlađa ekipa, a igraju brzo. Bilo je teško, trebali smo odigrati dobro za pobijediti ih. Više od pobjede bitna je izvedba, a u prvom poluvremenu nismo odigrali dobro. Kobešćak želi da držimo maksimum, jer ćemo tako trebati igrati cijeli Final 6. Sad je na redu Budimpešta, moramo ovo zaboraviti. Bit će teško, jer se Olympiakos još pojačao, imaju Bušlju, najboljeg beka na svijetu. Idemo svom snagom – rekao je nakon osvajanja nove titule Brazilac Felipe Perrone, koji je na pitanje je li mu ovo posljednja utakmica za Jug u Gružu odgovorio:

-Razgovarat ću s Upravom na kraju sezone. Ovo je svakako bio lijep kraj sezone u Gružu – odgovorio je Perrone.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist