Sport

KOBEŠĆAK NAJAVIO SEZONU ‘Cilj su nam sva tri domaća trofeja i plasman na Final 8 Lige prvaka’

KOBEŠĆAK NAJAVIO SEZONU 'Cilj su nam sva tri domaća trofeja i plasman na Final 8 Lige prvaka'

Ciljevi u novoj sezoni su osvajanje svih domaćih natjecanja te plasman na Final 8 Lige prvaka. A naša igra će pokazati jesmo li bili u pravu ili je te ciljeve potrebno revidirati – izjavio je trener Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak u najavi nove vaterpolske sezone.

-U ovom trenutku sigurno nismo na željenoj razini. U momčadi je bilo i dosta promjena preko ljeta. Malo po malo ćemo se uhodavati u zahtjevnu i tešku sezonu. Tijekom sezone ćemo vjerojatno tražiti novu igru, ali nas to ne amnestira da želimo uspjeh u svakoj utakmici. Osnova taktike je uvijek ista, a to je da sve ide od jake obrane prema brzoj tranziciji i kontranapadu, a u napadu igrati slobodno te pokazati kvalitetu. Nadam se igri na tragu protekle dvije godine, ali to je proces koji će trajati – istaknuo je Kobešćak.

-Nakon manje od mjesec dana od prvog okupljanja u subotu susretom protiv Jadrana Carina Herceg Novi počinjemo sa službenim utakmicama. Utakmica će biti teška te nosi rivalitet. To je sudar prvog i drugog iz prošlogodišnje Regionalne lige i naravno da ćemo učiniti sve da pobijedimo. Od tri nova igrača u toj utakmici neću puno očekivati, jer će sigurno protiv jakog protivnika imati veliku tremu u igri. Ako pokažu suprotno, bit ću jako zadovoljan – rekao je Kobešćak.

-Pred novim igračima nije lagan zadatak. Luka Lozina je mladi dečko pred kojim je put razvoja i uspjeha, a uskače u kapicu Josipa Vrlića. U prošle dvije sezone smo imali jedan od najboljih centarskih parova na svijetu. Vincenzo Renzuto trebao bi na lijevoj strani popuniti odlazak Perronea i Markovića, prvenstveno s golovima. Uskočiti u kapicu Perronea ne može biti lako. Viktor Rašović će popuniti mjesto svih pet igrača koji su otišli, jer je polivalentan. Momčad i grad su prema novim igračima reagirali jako dobro – kazao je o pridošlicama Kobešćak.

-U ovih mjesec dana smo dosta teško fizički radili, a novi igrači su se vrlo dobro uklopili. Kao momčad odlično dišemo. Imamo dobar temelj za sezonu. Utakmica protiv Jadran Carina je jedna od najtežih u Regionalnoj ligi pa je teško procijeniti koliko možemo i koliko smo dobri. Ne treba stavljati dodatan pristisak na rezultat, već početi ozbiljno graditi svoju igru te je usavršiti do najvažnijih dijelova sezone, prije svega završnicu Kupa Hrvatske u prosincu – kazao je kapetan Juga CO Marko Bijač.

-Puno će nam značiti podrška na prvoj utakmici, jer nas čeka vrlo uzbudljiv meč. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Odlično sam se uklopio u momčad te očekujem uspješnu sezonu za sebe i tim – izjavio je novi igrač Juga CO, reprezentativac Srbije Viktor Rašović.

-Ponosan sam što igram za ovako veliku momčad. Vidi se da grad živi za vaterpolo, na što u Napulju nisam navikao. To mi je dodatni motiv da dam sve od sebe. Dobro sam se uklopio u momčad koja je izvanredna, premda smo dosta mladi, ali možemo dosta toga napraviti. Utakmica s Jadran Carinama bit će jako teška te se nadam da ću čim prije ući u shemu momčadi – rekao je novi igrač Juga CO, reprezentativac Italije Vincenzo Renzuto.

-Dolaskom u Jug očekujem napredak u mojoj igri, grad je fantastičan i svi su me primili odlično. S Jadranom Carinama nas čeka neizvjesna utakmica, pogotovo za nas tri nova koji se još uvijek pokušavamo uklopiti u momčad koja nas je odlično primila. Jadran je već u natjecateljskoj formi, a mi smo tek krenuli pa će utakmica sigurno biti zanimljiva. Gledatelji će uživati – istaknuo je novi član Juga CO Luka Lozina.

-Imamo mladu momčad, ali imamo tradiciju i znanje. Na kraju krajeva, u ekipi je šest svjetskih prvaka. Nemamo pravo na alibi. Naš fokus su tri domaća trofeja te plasman na Final 8 Lige prvaka. A u Genovi što napravimo – rekao je predsjednik Juga CO Tomislav Dumančić.

Utakmica Jug CO – Jadran Carine igra se u subotu 7. listopada u 19 sati na bazenu u Gružu.

Pročitajte još

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist