Vaše vijesti

KLUB PRIJATELJA LOKRUMA Botanički vrt sve manje botanički!

KLUB PRIJATELJA LOKRUMA Botanički vrt sve manje botanički!

Klub prijatelja Lokruma uputio je otvoreni zeleni apel za Bitanički vrt na Lokrumu, za kojeg ističu da ‘sve više prestaje biti botanički’.

– Dobivamo poruke prijatelja Lokruma, naših sugrađana i gostiju, koji se žale kako proteklih mjesec dana botanički vrt sve više prerasta u obični gradski vrt i da je zaista šteta u što se ovaj nekada prekrasni botanički vrt. Razgovarali smo sa Ravnateljem Insitituta za more i priobalje pod čijom ingerencijom je Botanički vrt Valterom Kožulom, koji nam je rekao da zna za sadašnje stanje u Botaničkom vrtu, ali da su problem financijska sredstva za kompletnu obnovu i uređenje Botaničkog vrta na Lokrumu na čemu upravo Institut radi odnosno priprema projektnu dokumentaciju – ističe Jadranka Šimunović.

– Stvarno je vrijeme da se Botanički vrt s kaktusarijem na Lokrumu na radost svih nas zaljubljenika Lokruma posebno turista uredi kako spada, jer otužno je vidjeti ga bez dosta stabala (posebno mimoza i eukaliptusa) koja su stradala u nevremenu, ukrasnih grmova, ljekovitog bilja i cvijeća! Isto tako u Botaničkom vrtu na Lokrumu se treba što prije riješiti navodnjavanje kao što je to riješeno u pravim botaničkim vrtovima u svijetu – kaže Šimunović.

– Ovom prilikom šaljemo glasni žurni zeleni apel svim odgovornim gradskim i županijskim službama koje brinu o zaštićenim vrijednostima, posebno jedinstvenom Rezervatu Lokrum, za spas Botaničkog vrta na Lokrumu! Ne dozvolimo da Botanički vrt na Lokrumu postane obični gradski vrt! – poručuje Šimunović.

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist