Politika

KLGB ‘SRĐ JE GRAD’ Evo zašto nećemo dići ruku za proračun!

KLGB 'SRĐ JE GRAD' Evo zašto nećemo dići ruku za proračun!

Kandidacijska lista ‘Srđ je Grad’ u priopćenju za javnost iznijela je razloge zbog kojih neće prihvatiti Prijedlog Proračuna za 2017. godinu.

‘Na jučerašnjem sastanku kod gradonačelnika Grada Dubrovnika, a vezano uz prijedlog Proračuna za 2017. predstavnici KLGB Srđ je Grad vrlo su jasno rekli da ovakvu verziju proračuna ne mogu prihvatiti.

Unatoč opetovanim uvjeravanjima ‘investitora’ i gradonačelnika kako Grad Dubrovnik neće plaćati infrastrukturu za nekretninski projekt na Srđu, gradonačelnikov prijedlog Proračuna za 2017. predviđa iznos od 25.000.000 kuna kojima bi Grad Dubrovnik platio izgradnju cestovne infrastrukture za navedeni projekt. Ovakav prijedlog Proračuna predstavlja kontinuitet pogodovanja navedenom ‘investitoru’ i dokaz je da su i predstavnici tvrtke Razvoj Golf d.o.o. i gradonačelnik varali građane Dubrovnika, tvrdeći da ovaj projekt neće koštati Grad Dubrovnik niti lipe. O tome svjedoče izjave predstavnika tvrtke Razvoj Golf d.o.o. tijekom javne rasprave i gradonačelnikov zaključak prihvaćen na sjednici Gradskog vijeća od 30. srpnja 2013.
S druge strane, dok je spreman potrošiti milijunske iznose javnog novca u privatni nekretninski posao, gradonačelnik ovim prijedlogom Proračuna propušta odvojiti sredstva za projekte javnog značaja koji mogu riješiti osnovne probleme koji muče stanovnike Dubrovnika.

Sredstva za sanaciju Grabovice
Obzirom da nam je na sjednici Gradskog vijeća situacija s Grabovicom bila predstavljena kao kritična, s otvorenom dvojbom da se već sada svakodnevno trujemo zagađenom vode te zbog činjenice da ne postoje realna dugoročna rješenja, tražimo da se ovih 25.000.000 kuna namijenjenih apartmanizaciji Srđa prenamjeni u hitne mjere sanacije Grabovice i iznalaženje dugoročnog rješenja upravljanja otpadom. Zanemarivanjem ovog pitanja dovodi se u pitanje i smisao izgradnje novog pročistača.

Javna garaža na Ilijinoj Glavici.
Kako je ovo jedan od ključnih gradskih problema, smatramo da je dio eventualnog kreditnog zaduženja od predloženih 100.000.000 kn. primjereno utrošiti u kupnju javne garaže na Ilijnoj Glavici, a da se ostali projekti pokriju iz sredstava Proračuna.

Sustav oborinske odvodnje u Zagrebačkoj ulici
U Proračunu za 2017. nema sredstava predviđenih za izradu odvodnje niz Zagrebačku ulicu koja je ostala nedovršena nakon sramotno neodrađenog posla bez ikakve građevinske dozvole.

Športska infrastruktura
U prijedlogu Proračuna nema niti jedne kune od javno obećanih 50 milijuna kuna za sportsku infrastrukturu.

Ovo su samo najvažnije stavke naših prigovora zbog kojih ne možemo prihvatiti ovakvu verziju proračuna. U narednom periodu nastavit ćemo razgovore s pročelnicima upravnih odjela kako bi prijedlog proračuna za 2017. prilagodili potrebama građana Dubrovnika.

KLGB Srđ je Grad’

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist