DuList IN

Klape Skontradura i Divna na Prvom seminaru ženskog klapskog pjevanja!

Klape Skontradura i Divna na Prvom seminaru ženskog klapskog pjevanja!

Članice naših ženskih klapa Skontradura i Divna sudjelovale su na Prvom seminaru ženskog klapskog pjevanja koje se održalo u Daruvaru 5. i 6. studenog.

Ovo hvalevrijedno događanje organizirala je daruvarska Ženska klapa Stentoria u suradnji s etnomuzikologom, maestrom Joškom Ćaletom, a prilika je to bila za članice ženskih klapa iz cijele Hrvatske za razmijeniti iskustva i usavršavati se.

Osamdesetak sudionica iz klapa Skontradura iz Dubrovnika, Divna iz Trpnja na Pelješcu, Karmel iz Turnja, Viva iz Koprivnice, Kandelora iz Zemunika, Orca iz Splita, Peružini s Paga, Lađarice iz Siska, Sorelo iz Zagreba, kao i članice ženskih vokalnih skupina Stridonne iz Štrigove, SiDone iz Kutine, Hrvatska žena iz Garešnice, vokalne skupine iz Bjelovara i Hercegovca, te predstavnica klape Filiae Croatie iz Stuttgarta su također sudjelovale na seminaru u Daruvaru.

Kako nam kažu cure iz Skontradure, pohađale su pet radionica koje su vodili Joško Ćaleta, Jurica Bošković, Marko Rogošić, Srećko Damjanović i Jasminko Šetka, redom velika imena iz klapskog svijeta, te su svima prenijeli znanje koje su i sami usavršavali godinama.

– Seminar je prošao izvrsno i nadamo se kako će ovakvih susreta biti još. Razmjena iskustva i znanja, ali i druženje te dobra energija znak su kako je ovakvih susreta potrebno i više, te ćemo se rado odazivati na njih – kazale su nam članice naše Skontradure.

Seminar u Daruvaru završio je zajedničkim koncertom na kojem se predstavilo deset skupina, sastavljenih od različitih klapa koje su sudjelovale na ovom hvalevrijednom događanju, a koncert je zaokružio rad na seminarima voditelja te je svaka skupina predstavila nekoliko pjesama koje su na seminaru naučile.

Na službenoj Facebook stranici klapa Skontradura i Stentoria možete pogledati videe s radionica!

Foto: Klapa Stentoria

 

Pročitajte još

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist